Festivalul de Film de la Cannes, de-acum şi pentru tinerii cinefili - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Graal-ul la care visau tinerii cinefili a devenit în sfârşit accesibil”, scrie  Le Point făcând referire la abonamentele dedicate celor cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, pe care Festivalul Internaţional de Film de la Cannes le va introduce pentru prima dată, începând cu această ediţie (8-19 mai).
Abonamentele au fost botezate „Trois jours” şi sunt valabile între 17 şi 19 mai, perioadă în care tinerii vor putea avea acces la toate categoriile de film din festival (Compétition, Hors Compétition, Séances Spéciales, Un Certain Regard, Cannes Classics, Cinéma de la Plage).
Timp de 70 de ani, Festivalul de Film de la Cannes a găzduit profesionişti de film, vedete internaţionale, presă mondială şi cinefili. Dorinţa de a împărtăşi şi celor mai tineri, a făcut ca la acestă a 71-a ediţie, şi pentru prima dată, Festivalul să ofere oaspeţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 ani, ”Trei zile la Cannes”, transmit organizatorii festivalului.
Abonamentele, care vor fi însoţite de fotografii, vor fi gratuite, însă candidaţii vor fi totuşi selectaţi pe baza unei scrisori de motivaţie, în care trebuie să-şi descrie pasiunea pentru cinema. Aplicaţiile vor fi trimise online doar pe portalul Festivalului de la Cannes (secţiunea „Acreditări„). 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO