ArtsFestivals
Fii creativ şi vino la Festivalul Romanian Design Week!
Festivalul Romanian Design Week (RDW), care are loc între 19 şi 27 mai la Bucureşti, vine şi în acest an cu tot felul de proiecte şi concepte, care mai de care mai interesante.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
Festivalul Romanian Design Week (RDW), care are loc între 19 şi 27 mai la Bucureşti, vine şi în acest an cu tot felul de proiecte şi concepte, care mai de care mai interesante.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
Share this article

Festivalul Romanian Design Week (RDW), care are loc între 19 şi  27 mai la Bucureşti, vine şi în acest an cu tot felul de proiecte şi concepte, care mai de care mai interesante. Pentru că miezul festivalului îl reprezintă creativitatea, nu este surprinzător că RDW 2018 organizează (la Palatul Telefoanelor) o expoziţie cu cele mai tari lucrări de design şi arhitectură din România ultimului an, că pune designul în relaţie cu diferite discipline, că pune la dispoziţie spaţii dedicate socializării (RDW Lounge este un proiect ce încurajează networking-ul aducându-i laolaltă pe cei interesaţi de aceste industrii creative) sau că organizează primul weekend dedicat Cartierului Creativ.

Aşa cum sugerează şi numele (Weekend în Cartierului Creativ), acest proiect vorbeşte despre comunităţi creative, despre puterea inovaţiei şi libertatea exprimării. Ce se întâmplă în Cartierul Creativ?  
-va avea loc prima ediţie a seriei de pietonale (Matei Millo şi Ion Oteteleşanu)
-va putea fi vizitat Cartierul Creativ Hub+Store, la Victoria 46
-va putea fi citit  primul număr al ziarului dedicat Cartierului Creativ
-va avea loc o serie de evenimente şi petreceri ce aduc în lumină conceptul de creativitate

Foto: class=

În Cartierul Creativ, e musai să socializezi şi să te distrezi. Poţi face asta dansând pe muzica unor Chill Dobrică, Vivian, Seb, Marinov şi Fid Gheret, admirând instalaţii digitale ce promovează poveştile de succes din cartier, expoziţii de fotografie cu imagini din cartier (Adi Bulboacă), expoziţii de materiale textile imprimate (Vizualist), sau ilustraţiile unor artişti români printate pe tricouri din bumbac organic (T-shirt Van powered by Printoteca – primul atelier mobil de print pe tricouri), instalaţii vegetale, street art etc.

Aici, poţi savura produse de street food, pe care le va găti echipa Stradale, ”un proiect unic de arheologie gastronomică şi de reinventare a tradiţionalului aflat sub îndrumarea lui Chef Foa”, după cum îl descriu organizatorii, şi îţi poţi încuraja copiii să participe la activităţile artistice dedicate lor.

Romanian Design Week, un proiect iniţiat de The Institute (organizator de evenimente) şi susţinut de Unicredit Bank, va mai avea încă o ediţie a pietonalelor între 23 şi 24 iunie, pe Schitu Măgureanu.

Accesul la toate evenimentele RDW (care au loc între orele 10.00 şi 22.00) este liber.

ArtsFestivals
Share this article