fbpx

Căutare

Share this article

Dacă vrei să-ţi exprimi părerea cu privire la interpretările artistice ale concurenţilor din cadrul Concursul Internaţional ”George Enescu”, o poţi face accesând aplicaţia pentru mobil Jurat Enescu, pe care organizatorii festivalului o pun la dispoziţie începând de astăzi.

Concepută pe baza celor trei secţiuni principale din festival (interpretare pian, vioară, violoncel), aplicaţia conţine profilurile tuturor candidaţilor calificaţi pe care iubitorii de muzică îi pot urmări live sau online, ca apoi să-i noteze aşa cum cred de cuviinţă. Aplicaţia compară selecţia făcută de juraţii amatori cu cea făcută de juraţii profesionişti, utilizatorii primind puncte în funcţie de numărul de candidaţi aleşi pentru etapa următoare de către juriu. Cei care primesc cele mai multe puncte vor fi primi şi diplome de Jurat Ucenic, o invitaţie la un cocktail cu membrii juriului şi bilete în Festivalul George Enescu de anul viitor.

Aplicaţia Jurat Enescu face parte din proiectul “Ce auzim când ascultăm muzică?”, lansat la ediţia 2018 a festivalului şi dedicat tuturor iubitorilor de muzică clasică. Alături de aceasta mai fac parte: Caravană în licee, ce a constat în dialoguri purtate cu liceeni de muzicianul Paul Ilea şi actorul Marius Manole pe teme privind interpretarea muzicii clasice, precum şi o serie de dialoguri video pe teme de educaţie muzicală (distribuită pe canalul YouTube al Festivalului Enescu şi aplicaţia Culturesc).

”Performanţa nu vine numai dintr-un recital reuşit, ci din anduranţă în concurs, disciplină, tehnică, expresivitate. Prin abordarea aceasta, la limita jocului, sperăm să facilităm aprecierea muzicii şi apropierea de arta interpretării”, spune Mihai Constantinescu, directorul Festivalului şi Concursului Internaţional ”George Enescu”, care speră ca astfel să ajute la înţelegerea mai profundă a artiştilor şi la creşterea respectului pentru efortul lor.

Cei interesaţi pot descărca JuratEnescu din Google Play sau din Apple Store.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO