Filme de văzut cu familia de Paşte pe Netflix, HBO GO şi Amazon - LIFE.ro
Mergi la conținut

Filme de văzut cu familia de Paşte pe Netflix, HBO GO şi Amazon

Am adunat o listă cu filme de văzut cu familia de Paşte, la îndemână de urmărit pe Netflix, HBO GO şi Amazon Prime. Nu sunt neapărat cu specific pascal, dar sunt cu emoţie, bunătate şi empatie.
Share this article

Pentru mulţi Paştele e o perioadă numai bună de stat în casă, mâncat bunătăţi – poate puţin mai multe decât ar trebui şi de relaxat alături de cei dragi, familie sau prieteni. Iar dacă vorbim de relaxare, vorbim de jocuri şi mai ales de filme. Aşa că am adunat o listă cu filme de văzut cu familia de Paşte, la îndemână de urmărit pe Netflix, HBO GO şi Amazon Prime. Nu sunt neapărat cu specific pascal, dar sunt cu emoţie, bunătate şi empatie, tot ce ne dorim în fiecare zi, nu doar de sărbători, de la noi şi cei din jur.

Filme de văzut cu familia de Paşte – Ziua lui „Da” (Yes Day) – Netflix

De câte ori îi spuneţi Nu în fiecare zi copilului vostru? De câte ori îi refuzaţi pe cei dragi, nu pentru că vă doriţi asta, ci pentru că mereu sunt alte şi alte priorităţi? Personajele din acest film sunt exact la fel, dar decid să rupă şirul refuzurilor cu o zi întreagă dedicată lui DA şi celor 3 copii ai lor, care vor face regulile timp de 24 de ore. E o comedie numai bună de urmărit în zilele de Paşte. Mă văd însă nevoită să vă avertizez: copilul sau copiii voştri îşi vor cere şi ei porţia de DA.

Minunea (Wonder) – Netflix, HBO GO

Bazat pe cartea cu acelaşi nume, filmul aduce în faţa noastră povestea lui August Pullman, un băiat cu un chip diferit, dar cu un suflet de aur. Şcolit acasă pentru a evita situaţiile neplăcute ce ar fi putut apărea la o şcoală publică, Auggie cere să înveţe însă din clasa a V-a la fel ca ceilalţi copii. Filmul se lasă cu lacrimi multe, dar şi cu lecţii importante despre bunătate, empatie şi puterea de a schimba lucrurile cu ajutorul cuvintelor frumoase.

Îmblânzitorul de vânt (The BoY Who Harnessed the Wind) – Netflix

Filmul bazat pe fapte reale nu este doar o poveste despre supravieţuire şi succes. Este, mai presus de toate, o poveste despre puterea educaţiei şi ambiţia de a fi mai bun şi a face mai mult. Pe scurt, îl veţi cunoaşte pe William, un băiat de 13 ani din Malawi care şi-a salvat, la propriu, familia şi întreg satul de la moarte. Seceta a distrus pământul care le oferea localnicilor mâncarea, dar şi singura sursă de venit. William, un băiat extrem de deştept şi dornic să înveţe, descoperă o carte despre energia eoliană şi îşi dă seama că aceasta ar putea fi salvarea.

Filme de văzut cu familia de Paşte – Dincolo de lună (Over the Moon) – Netflix

Este un film fascinant, aproape magic pentru cei mici. E bun şi pentru noi, adulţii, dar absolut toţi copiii pe care i-am văzut urmărind acest film erau pur şi simplu vrăjiţi de  poveste, nu mai scoteau un cuvânt până la final. Este povestea unei fetiţe pe nume Fei Fei care, cu gândul la mama ei plecată din această lume, construieşte o rachetă cu care porneşte într-o misiune, spre Lună.

Mutări inofensive (Searching for Bobby Fischer) – Netflix, HBO GO

Josh este un băiat în vârstă de 7 ani care descoperă pasiunea pentru şah. În acelaşi timp tatăl său descoperă că puştiul este un geniu, aşa că îşi pune în cap să-l transforme în campion. Nu cu orice preţ însă, aşa cum ar vrea să facă antrenorul lui Josh. Inspirat dintr-o poveste reală, filmul este mai degrabă despre dragoste şi sprijin, decât despre succes.

Unicul şi inegalabilul Ivan (The One and Only Ivan) – HBO GO

Adaptarea cinematografică după cartea care prezintă povestea unei gorile speciale, cu spatele argintiu, este o poveste care vorbeşte despre frumuseţea prieteniei şi importanţa locului pe care îl considerăm acasă. Gorila Ivan trăieşte într-un mall împreună cu elefantul Stella, câinele Bob şi alte animale. Ivan îşi aminteşte câte ceva însă şi din viaţa lui de dinainte de a fi prins, din junglă şi îşi doreşte cu ardoare să afle cine este şi de unde vine.

Filme de văzut cu familia de Paşte – Cum să-ţi dresezi dragonul (How to Train Your Dragon) – Netflix, Amazon Prime

Aventurile cu vikingi curajoşi şi dragoni de neîmblânzit prind o nouă faţă în acest film fantastic. Sughiţ, fiul conducătorului vikingilor de pe insula Berk, pare complet depăşit de moştenirea sa şi calităţile pe care ar trebui să le arate ca să îi devină urmaş părintelui său. Este ironizat constant de locuitorii insulei, în frunte cu tatăl său, care îl consideră incapabil de a-i conduce pe aceştia. Îl trimite totuşi, când vine vremea, să încerce să omoare primul său dragon şi să-i câştige astfel încrederea. Sughiţ face însă ce ştie el mai bine şi ajunge să se împrietenească cu cel mai de temut dintre dragoni.

Sonic the Hedgehog – Amazon Prime

Filmul cu Jim Carrey în rolul unui geniu malefic prezintă aventurile unui extraterestru foarte simpatic şi foarte albastru rămas blocat pe Pământ. Sonic este inspirat din jocurile video create de Sega cu ariciul extrem de rapid în rol principal şi ne trece prin toate emoţiile: bucurie, frică, tristeţe. Încercările lui Sonic şi ale prietenului său poliţist de a scăpa de dr. Robotnik, cel care vrea să îl prindă pe arici şi să-i fure puterile, dau naştere unor întâmplări amuzante, dar şi unora foarte emoţionante.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora