fbpx

Căutare

Share this article

În septembrie, cinematografele româneşti vor avea premiere care mai de care, de la filme străine până la pelicule româneşti, de la thriller-uri şi horror-uri răscolitoare până la comedii şi fantasy-uri adorabile. Aşa că nu trebuie decât să-ţi verifici agenda şi să-ţi alegi filmele pe care vrei să le vizionezi. Iată mai jos premierele anunţate de cinemagia.ro:

Lajko – Gypsy in Space (Lajko: Cigány az ürben), premiera: 7 septembrie
Este o comedie neagră din care aflăm că prima fiinţă vie care a ajuns în spaţiu nu era de fapt un câine numit Lajka, ci un om de cultură maghiar, pe nume Lajkó. Fascinat de stele încă din copilărie, Lajkó este ales drept primul cosmonaut al lumii, care urmează să fie şi primul om în spaţiu. Din acel punct începe o aventură de zile mari. Filmul este regizat de Balázs Lengyel iar distribuţia este alcătuită din Tamás Keresztes, József Gyabronka, Tibor Pálffy, Zétény Varga, Athina Papadimitriu.

The Nun, premiera: 7 septembrie
Dacă ai văzut ”The Conjuring 2, din 2016, atunci şti la ce să te aştepţi de la ”The Nun”, care este un spin-off al filmului amintit. Regizat de Corin Hardy pe baza unui scenariu de Gary Dauberman, acest horror american despre un preot catolic şi un novice care sunt investiţi de Papă să investigheze sinuciderea unei călugăriţe, îţi are acţiunea chiar în România, la Mănăstirea Cârţa. Ai, aşadar, un motiv în plus pentru a urmări acest film, în care îi vei vedea pe Taissa Farmiga, Charlotte Hope şi Demián Bichir.

Demi soeurs, premiera: 7 septembrie
Cu o regie semnată de Saphia Azzeddine şi  François-Régis Jeanne, această comedie aduce laolaltă trei surori total diferite care moştenesc într-o bună zi un splendid apartament parizian.
Care sunt provăcările cărora trebuie să le facă faţă acestea o dată ce decid să locuiască împreună, rămâne să descoperiţi voi. În film joacă Sabrina Ouazani, Alice David, Charlotte Gabris, Barbara Probst şi Ouidad Elma.

Un prinţ şi jumătate, premiera: 7 septembrie
Iris, Marius şi István sunt trei buni prieteni care nu reuşesc nicicum să-şi întemeieze o familie, aşa că hotărăsc să se mute, pentru o vreme, împreună. Totuşi, unul dintre ei ajunge să se îndrăgostească puternic, fapt care pune în pericol fericirea trio-ului. Ana Lungu a regizat această dramă în care i-a distribuit pe Iris Spiridon, Marius Manole şi István Teglas.

The Predator, premiera: 14 septembrie
Al patrulea film din franciza cu acelaşi nume, science-fiction-ul horror este despre un băiat pe nume Jacob Tremblay care declanşează din greşeală o alertă ce-i face pe Predatori să se întoarcă pe Pământ. Este regizat de Shane Black şi joacă aici Yvonne Strahovski,  Olivia Munn, Boyd Holbrook, Edward James Olmos şi Keegan-Michael Key.

A Simple Favor, premiera: 14 septembrie
Un thriller plin de suspans, acest film regizat de Paul Feig pornind de la romanul cu acelaşi nume scris de Darcey Bell, îi are în centru pe o blogăriţă, prietena ei, care dispare brusc, şi soţul acesteia. Trădări, suspiciuni, răzbunări şi un cadavru sunt elementele care condimentează misterul filmului. Filmul îi are în distribuţie pe Blake Lively, Anna Kendrick şi Eric Johnson.

Luis & the Aliens, premiera: 14 septembrie
Povestea din animaţia ”Luis & the Aliens” este în esenţă una tristă, cu un băiţel crescut doar de tată, care e preocupat mai mult de a dovedi existenţa extratereştilor decât de creşterea copilului, dar cei doi Lauenstein ştiu să profite de un astfel de subiect pentru a scoate la suprafaţă, nu doar dureri profunde, ci şi puterea de a le vindeca. Regia este semnată de Christoph Lauenstein,  Wolfgang Lauenstein şi  Sean McCormack iar cei care-şi împrumută vocile sunt Callum Maloney, Dermot Magennis, Ian Coppinger şi Paul Tylack.

PLOEY – You Never Fly Alone, premiera: 14 sptembrie
Această animaţie adorabilă regizată de Arni Asgeirsson se concentrează asupra celor mai variate specii de animale de pe tărâmul Islandei (subiect mai rar folosit în animaţii) şi anume păsările. Mai exact, asupra speciei Lóa, cea mai îndrăgită dintre păsările Islandei, pentru faptul că este un vestitor al primăverii. Jamie Oram, Harriet Perring, Iain Stuart Robertson şi  Richard Wills-Cotton sunt actorii care intră în pielea simpaticelor zburătoare.

Peppermint, premiera: 21 septembrie
Regizorul Pierre Morel a ales-o pe Jennifer Garner drept protagonistă în acest thriller despre o femeie care-şi pierde familia. Cu inteligenţă şi încrâncenare, personajul lui Garner hotorăşte să facă imposibilul: să-i înfrunte pe cei care i-au ucis familia dar şi justiţia care se dovedeşte a fi coruptă.

The House with a Clock in Its Walls, premiera: 28 septembrie
Cu o distribuţie de zile mari (Cate Blanchett, Jack Black, Kyle MacLachlan, Colleen Camp, Renée Elise Goldsberry), acest minunat fantasy semnat de Eli Roth spune povestea lui
Lewis (Owen Vaccaro), un băieţel de 10 ani, care ajunge să trăiască împreună cu unchiul său într-o casă părăginită dar plină de mistere.

Night School, premiera: 28 septembrie
Comedia regizată de Malcolm D. Lee, cu Kevin Hart şi Tiffany Haddish în rolurile principale, aduc în prim paln un grup de agresori care sunt forţaţi să participe la şcoala de noapte, pentru a trece examenul GED cae să le permită să absolve liceul.

Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, premiera: 28 septembrie
Propus de România pentru secţiunea „cel mai bun film într-o limbă străină” a Oscarurilor 2019, filmul lui Radu Jude este ”o comedie-dramă îndrăzneaţă”, cum l-a numit presa internaţională, ce prezintă povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă” (cea a luptei de la Odessa din Al Doilea Război Mondial). Protagonişti sun Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan.

Hell Fest, premiera: 28 septembrie
Cu o acţiune desfăşurată într-un parc cu tematică horror în timpul nopţii de Halloween, acest slasher (subgen al horros-ului) regizat de Gregory Plotkin, duce teroarea la cote maxime. Actorii care joacă pe tărâm periculos sunt Amy Forsyth, Reign Edwards, Bex Taylor-Klaus, Christian James, Roby Attal

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO