Around the WorldFestivalsMovies
Filme și amintiri din călătorii în noua ediție a Festivalului HipTrip Travel
Mâine începe singurul festival de film de călătorie de la noi, HipTrip Travel.
LIFE.ro
|Reading time: 1 min
De mâine, în București
Mâine începe singurul festival de film de călătorie de la noi, HipTrip Travel.
LIFE.ro
|Reading time: 1 min
Share this article

Opt filme premiate sau selectate în competiții renumite, precum Cannes, Locarno, Berlin, Rotterdam sau Sitges vor ajunge de mâine în București și vor putea fi văzute la Cinema Elvire Popesco.

Biletele au fost puse în vânzare aici.

Organizatorii au ales pentru deschidere o coproducție premiată la Locarno, „Trei Vârfuri/Three Peaks”, despre care am scris aici.

Sâmbătă este ziua în care un fost șaman brazilian spune povestea rivalității cu un preot creștin dar și a încercărilor prin care spiritele, altădată aliate, îl forțează să treacă. „Fost șaman”, o producție sud-americană, a primit mențiunea specială a Berlinalei în Secțiunea Cel mai Bun Documentar.

Lup și oaie” este producția premiată acum doi ani, la Cannes, în Secțiunea Quinzaine des Réalisateurs și urmărește povestea unei comunități de ciobani dintr-o zonă inaccesibilă a Afganistanului.

Festivalul se va încheia duminică, cu proiecția peliculei Mimoze, câștigătoare a Marelui Premiu al secțiunii Semaine de la Critique, Cannes 2016. Filmul este călătoria a unui șeic muribund și a doi bandiți prin zona marocană a munților Atlas.

Mai multe informații despre programul festivalului, aici.

Around the WorldFestivalsMovies
Share this article