Căutare

Share this article

Atelierul / L’atelier, cel de-al 8-lea film al renumitului regizor Laurent Cantet, va fi lansat în România pe 9 martie. Regizorul francez a câştigat premiul Palme d’Or în 2008 cu drama Entre les murs, iar L’atelier a fost prezentat la ultima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard.

Publicaţia americană The New York Times spunea despre producţia semnată de Cantet că este „un film inteligent despre identitatea franceză modernă şi încercarea de a transforma acele fiinţe în cetăţeni, prin dialog.

Atelierul / L’atelier vorbeşte despre dificultatea generaţiei tinere de a-şi găsi locul într-o societate violentă, ruptă între probleme sociale şi politice. Olivia (Marïna Fois), o scriitoare celebră, organizează un atelier de vară în liniştitul La Ciotat, un atelier de creative writing la care participă un grup de tineri din sudul Franţei. Cursanţii ei, şapte adolescenţi, trebuie să creeze un roman thriller a cărui acţiune să se desfăşoare în oraşul lor. Printre aceştia se remarcă Antoine, un tânăr conflictual şi talentat, care rupe dinamica grupului. Olivia este deopotrivă îngrijorată şi fascinată de violenţa lui Antoine şi încearcă să-l cunoască dincolo de graniţele Atelierului.

L’Atelier continuă direcţia deschisă de Cantet în The Class, folosindu-se de puterea dialogului pentru a demonstra că dezbaterea poate fi la fel de incitantă ca un film de acţiune”, spun despre film criticii The Guardian.

Regizorul Laurent Cantet este recunoscut pentru preocuparea pe care o are pentru educaţie, manifestând un interes pentru relaţiile dintre generaţii. Provenind dintr-o familie de profesori, regizorul exploatează relaţiile dintre părinţi şi copii, adolescenţi şi mentori sau modele, profesori şi elevi, între societate şi tineri.

Atelierul / L’atelier, va fi lansat în România pe 9 martie de Bad Unicorn.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO