Căutare

Share this article

CineMasters, festivalul de film de la Munchen a anunţat cele 11 filme care intră în competiţei, între care şi filmul „Sieranevada” a regizorului roman Cristi Puiu. Festivalul ce va avea loc între 23 iunie şi 2 iulie, se va deschide cu o proiecţie a filmului „Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade şi coprodus de Ada Solomon.

Pelicula „Sieranevada” urmăreşte, timp de trei ore, o familie într-un apartament, „într-un stil cinematografic captivant”, după cum notează organizatorii festivalului.

Alături de producţia lui Cristi Puiu, pentru premiul de 50.000 de euro, vor concura, între altele, „The Salesman”, de Asghar Farhadi, pentru care actorul Shahab Hosseini a fost recompensat cu premiul pentru interpretare, ”„Endless Poetry”, de Alejandro Jodorowsky, şi  „Neruda”, de Pablo Larrain.

În cadrul festivalului german va fi prezentat şi ”Aquarius”, de Kleber Mendonca Filho, care i-a adus Soniei Braga trofeul pentru cea mai bună actriţă, iar pelicula ”Toni Erdmann”, cu Peter Simonischek, Sandra Huller şi Vlad Ivanov în distribuţie, care s-a bucurat, anul acesta, de cel mai mare succes la Festivalul de Film de la Cannes şi a fost premiată de Federaţia Internaţională a Criticilor de Film (FIPRESCI) , va deschide ediţia 2016 a Filmfest München.

Un juriu internaţional va oferi, pentru al cincilea an consecutiv, trofeul Arri/Osram al competiţiei.

Premiul CineMerit, care se acordă din 1997, la München, îi va reveni, anul acesta, actriţei Ellen Burstyn, pentru contribuţia adusă artei cinematografice.

Filmul „Sieranevada” va rula în cinematografele din România începând cu data de 9 septembrie.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO