fbpx

Căutare

Share this article

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ce se va desfăşura între 8 şi 17 iunie, are ca temă ”Pasiunea”. Este cuvântul care defineşte motivaţia unor oameni de a fi înfiinţat şi de a fi făcut tot posibilul ca acest eveniment – devenit cel mai mare festival de artele spectacolului din lume – să reziste în timp. ”În fiecare an, festivalul a avut o temă pentru că el a încercat, de fiecare dată, să fie foarte puternic ancorat în realitate, să răspundă la toate provocările, la toate tensiunile, greutăţile şi avantajele, încercând să găsească soluţii viabile din aceste provocări”, mărturiseşte directorul festivalului Constantin Chiriac.

Foto: sibfest.ro

Ca în fiecare an, festivalul găzduieşte producţii de teatru româneşti şi străine (printre cele mai provocatoare se anunţă cele chinezeşti, americane, israeliene), spectacole de circ modern, dans, muzică (o secţiune aparte este cea a a concertelor şi evenimentelor muzicale din bisericile evanghelice fortificate ale Transilvaniei), improvizaţie, street art.

Mult apreciatul ”Faust”, regizat de Silviu Purcărete; ”Wanda”,  o piesă complexă ce aduce în discuţie discriminarea, hărţuirea şi sărăcia; ”Hedda Gabler”, o magie de spectacol care ”ne face cunoştinţă cu universul care ne înconjoară, dar pe care îl negăm”; electrizantul musical ”Rocky Horror Show”, regizat de Cosmin Chivu; spectacole de dans precum ”Ravel – Bolero: Cântecul dansului”, coregrafia Gregory Maqoma – sunt doar câteva din surprizele acestei ediţii.

Foto: sibfest.ro

Printre momentele inedite ale festivalului se numără expoziţia  „HR Giger – Dark Scene„, ce conţine  30 de lucrări de grafică, desen, sculptură şi postere aparţinând genului fantastic semnate de celbrul artist elveţian Hans Ruedi Giger (1940-2014), cunoscut pentru contribuţia lui la estetica filmului ”Alien”, dar şi spectacolul lectură susţinut de actriţa franceză Isabelle Hupert (care va citi din ”Amantul”, de Marguerite Duras).

14 spectacole sunt deja sold out, aşa că dacă nu vrei să ratezi evenimentul preferat grăbeşte-te să-ţi iei bilet de pe www.sibfest.ro!  

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO