Căutare

Share this article

Florin este unul dintre cei mai creativi hair-stilişti din România. Este ambasador L’Oreal Professionnel, iar la salonul său, Manifest, îi poţi întâlni pe Smiley, Giulia, Răzvan Simion şi alte vedete mai puţin conformiste. De curând mi-a povestit că a fost împreună cu Răzvan Dobrescu, alt foarte talentat hair-stilist român, la Barcelona, acolo unde a avut loc un seminar pentru toţi profesioniştii din domeniu, unde aceştia află sau exersează noile coafuri, noile tendinţe, culori… Curioasă, l-am întrebat, aşa, ca orice femeie, ce e nou, ce se mai poartă, cum tratăm părul anul acesta. Mi-a răspuns simplu: „îl tratăm cu umor”.

Ce s-a întâmplat la Barcelona? Ce aţi aflat?
Dragă Cristina, din cuvintele lui Vidal Sassoon (creatorul bobului wedge în cinci colţuri) am învăţat ori ne-am reamintit că noi, stiliştii, suntem o „specie” aparte: lucrăm unu-la-unu, în spaţiul personal al omului, cu scopul de a-l face să se simtă nu doar mai bine ci şi să se privească în oglindă cu un fel de strălucire în ochi.
Seminarul de la finalul lui martie a fost organizat de Academia L’Oreal din Barcelona şi s-a adresat exclusiv ambasadorilor L’Oreal Professionnel.
300 de artişti ai cheratinei strânşi în impresionantul sediu, testând produse în exclusivitate, discutând tendinţele următoarelor sezoane ori, pur şi simplu, schimbând tips and tricks. Reamintesc energia pentru că, pentru un stilist aceasta reprezintă sursă de inspiraţie şi de motivaţie.
Punctual, ni s-a reiterat nevoia cut-ului care susţine, eliberează femeia ori bărbatul şi îi transportă într-o dimensiune a personalităţii lor, pe care nu o conştientizau.
Elasticitatea, tunsoarea scurtă, descoperirea pomeţilor, a liniei gâtului, formele geometrice, texturile cât mai apropiate de diafan fac parte din estetica futuristă ce surprinde, în esenţă, un stil de viaţă şi o modalitate de raportare la societate. Devenim din ce în ce mai stăpâni pe noi. Iar tehnicile de styling sunt pe măsura cerinţelor.

Ce este nou astăzi în materie de coafuri?
Se poartă… personalitatea, amprenta fiecăruia mai mult decât se purta sezonul trecut. Centrarea pe customizare, pe trecerea fiecărui cut prin filtrul personal e pe val de câţiva ani. Dar, acum mai mult ca niciodată, îl văd transpus în produse, în tunsori, în culori şi texturi.
E un curent care susţine #customizarea fie că vorbim de coafurile elaborate, de scenă deschisă, fie că vorbim de street style. Pentru colecţia de primăvară Stela McCartney, Eugene Souleiman (n.r.: celebrul hairstilist care a creat tunsoarea bob pentru Lady Gaga) vorbea despre celebrarea stilului individual prin expresia „go your own way”. Nu însemnă că abandonăm regulile de bază ale styling-ului ci că luăm starea de relaxare şi cu foarfeca şi aerul cald, o scoatem pe piedestal. Înseamnă că tăiem în favoarea tendinţei naturale a părului şi nu în contra ei.

Cum arată o coafură reuşită la 20, 30, 40 şi 50 de ani?
O să mă agăţ tot de Souleiman pentru răspuns. Cred că există o singură regulă de aur la orice vârstă: aceea prin care îţi dai posibilitatea de a te distra cu părul tău. Până la urmă, creşte, e în schimbare permanentă. Aşa că, always make sure YOU have fun!
 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO