Căutare

Share this article

Big Band-ul Afro-Cuban All Stars deschide, pe 21 iunie cea de-a 6-a ediţie a festivalului Jazz in the Park, la Opera Maghiară din Cluj. Juan de Marcos, fondatorul proiectului Buena Vista Social Club, ajunge la Cluj-Napoca alături de Big Band-ul său de suflet, 14 dintre cei mai buni muzicieni cubanezi ai tuturor timpurilor. Concertul lor, care îmbină muzica jazz cu stilul afro-cuban, va avea loc la Opera Maghiară în prima zi a festivalului de jazz.

Juan de Marcos, lider, director muzical şi fondator al fenomenului Buena Vista Social Club, duce astfel mai departe, prin Afro-Cuba All Stars, energia extraordinară transmisă de stilul Buena Vista. Afro-Cuba All Stars se remarcă prin ritmuri bolero, chachachá, salsa, son montuno, timba, guajira, danzón, rumba şi abakua.

Au trecut mai bine de 20 de ani de când muzicianul şi liderul Juan de Marcos Gonzales, considerat o legendă a muzicii cubaneze, a atins faima internaţională cu fenomenul muzical global reprezentat de Buena Vista Social Club. De atunci şi până azi, el şi trupa Afro Cuban All Stars au popularizat în toată lumea muzica cubaneză.

„Ceea ce încerc să creez este o punte de legătură între muzica tradiţională cubaneză şi stilurile actuale. Combin ambele abordări astfel încât oamenii să descopere că muzica noastră, cubaneză, nu s-a oprit în timp, ci s-a dezvoltat”, declara liderul trupei, Juan de Marcos Gonzales.

În 2018 festivalul Jazz in the Park va dura 11 zile, în perioada 21 iunie-1 iulie şi va cuprinde 7 concerte pe bază de bilete sau abonamente organizate la Muzeul de Artă şi Opera Maghiară şi concerte cu intrare liberă şi bilet neobligatoriu pe malul Someşului, în Parcul Central şi în stradă.

Concertul Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars de la Jazz in the Park va avea loc în 21 iunie, în prima zi de festival, la Opera Maghiară, de la ora 20:00. Biletele sunt disponibile în reţelele Bilete.ro şi Eventim cu 70, 110 şi 140 de lei. Detalii pe jazzinthepark.ro

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO