Fondatorul Rowenta și inovațiile ce ne-au schimbat pentru totdeauna viețile în propriile gospodării - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Fondatorul Rowenta a fost omul care a inovat complet industria aparatelor electrocasnice, cel care le-a arătat gospodinelor că pot folosi un fier de călcat electric, apoi le-a prezentat primul fier de călcat cu termostat și cu aburi, ca ulterior să inventeze primul aparat de cafea electric, pentru restaurante.

Azi Rowenta este un brand cunoscut în toată lumea, cu zeci de beneficii în gospodăriile în care este prezent. Și nu sunt puține.

Rowenta se descrie ca fiind un producător german de aparate electrocasnice mici. Din 1988 este parte a grupului internațional francez SEB.

Robert Ferdinand August Weintraud, fondatorul Rowenta a trăit între anii 1860 și 1927, în Offenbach am Main, o regiune bine cunoscută din Germania. Robert Weintraud GmbH & Co KG a fost denumirea primei firme fondate de el în 1884, iar brandul Rowenta a fost înregistrat oficial în decembrie 1909.

Fondatorul Rowenta a fost și cel care a dat denumirea brandului, folosindu-se de literele ce compun numele său: RObert WEiNTrAud.

La început, compania folosea sloganul: Muss heute eine Rowenta sein (astăzi ar trebui să fie o Rowenta). În 2005 a fost introdus sloganul internațional: Intelligent Beauty, iar din 2014 compania folosește expresia: „Enjoy technology”.

La început Rowenta vindea produse care au foarte puține lucruri în comun cu cele pe care le găsim azi pe piață, sub același brand: instrumente de scris, accesorii pentru fumători, articole de toaletă.

În anii ‘20, Rowenta a lansat prima lor gamă de articole electrice de uz casnic mici, constând dintr-un fier de călcat, un prăjitor de pâine, o cafetieră și un ceainic.

În 1965, Rowenta a primit un premiu de la Muzeul de Artă Modernă din New York, pentru toate invențiile sale, o brichetă.

Rowenta și-a lăsat amprenta asupra multor oameni prin inovația sa în domeniul produselor de îngrijire a garderobei. De exemplu, în 1949 a scos primul fier de călcat echipat cu un termostat, iar în 1957 primul lor fier de călcat cu abur.

Mai mult ca oricând, Rowenta se angajează să proiecteze produse puternice și rafinate, impregnate cu un sentiment de încredere și bunăstare. În momentul în care intrăm în al treilea mileniu, Rowenta a reafirmat această identitate esențială cu un nou logo și produse noi concepute de designeri de renume mondial, punând inteligență și frumusețe în aspiratoare, fiare de călcat, generatoare de abur, cuptoare, fierbătoare, aparate de cafea, produse de îngrijire a părului și prăjitoare de pâine.

Fondatorul Rowenta și descoperirile sale:

  • În 1919 Rowenta a introdus pe piață fierul de călcat electric

  • În 1926 a inventat primul aparat de cafea electric dedicat restaurantelor și cafenelelor
  • În 1949 Rowenta a introdus primul fier de călcat cu termostat (cu elemente de încălzire, ceramice)
  • În 1957 a apărut primul fier de călcat cu aburi

  • În 1964 Rowenta aduce femeilor prima cască pentru uscarea părului
  • În 1971 apare primul filtru de cafea KG-22 (Filtermatic)
  • În 1974 Rowenta scoate și primul său aspirator
  • Și în 2001, Rowenta apare pe piață cu primul aspirator fără sac.
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO