fbpx

Căutare

Share this article

Dacă nu ar fi fost fondatorul Tefal, imaginați-vă cum ar fi arătat azi viața noastră în bucătărie? Chiar aș fi curioasă să știu în câte case există cel puțin o tigaie Tefal. Probabil că în milioane de gospodării, fondatorul Tefal și-a adus contribuția.

Tefal este azi un producător francez de ustensile de bucătărie și electrocasnice, deținut de Groupe SEB (cel mai mare producător de vase din lume).

Numele brandului este un amestec între literele ce compun cuvintele TEFlon și ALuminiu.

Compania este cunoscută în întreaga lume pentru crearea categoriei de vase antiaderente, dar și pentru echipamente de prăjit ce necesită o cantitate foarte mică de uleiuri sau alte grăsimi.

În unele țări, precum în Statele Unite ale Americii, Tefal este marketat sub numele T-Fal. Dar cum și când începe povestea Tefal și a primei tigăi ce nu lipește mâncarea.

Fondatorul Tefal și invenția tigăii minune

Legenda spune că povestea primei tigăi anti aderente începe în 1954 când, Marc Gregoire, fondatorul Tefal inventează această ustensilă de gătit minune ce va face gătitul mai ușor pentru oricine.

Marc Gregoire era un mare pasionat de pescuit și folosise teflon pentru a-și perfecționa sculele cu care prindea pește. La sfatul soției sale, într-o bună zi, a acoperit cu teflon și una dintre tigăile din casă. Rezultatul a fost uimitor. Doi ani mai târziu se înființa compania Tefal care începea să producă la scară largă primele tigăi anti aderente. Era un mod revoluționar de a face viața mai ușoară în fiecare gospodărie.

Câteva decenii mai târziu, Tefal inventa și primul fier de călcat fără fir.

De-a lungul anilor, prin creșterea organică și achiziții, Tefal a devenit principalul producător de vase anti aderente din întreaga lume și un lider mondial în producerea oalelor sub presiune, aparatelor electrice de gătit, pentru prepararea alimentelor și băuturilor, fiare de călcat și cântare.

Prezentă în 120 de țări, misiunea Tefal este de a oferi produse ingenioase pentru a face gătitul mai simplu și mai plin de satisfacții, precum și pentru a face călcarea mai ușoară și mai rapidă.

Tefal este dedicat înțelegerii nevoilor consumatorului și aducerea de soluții inovatoare. Istoria brandului Tefal este marcată de inovații de talie mondială.

În 2015, Tefal a lansat Tefal Cuisine Companion, un aparat care oferă utilizatorilor mai multe funcții de gătit într-un singur dispozitiv de bucătărie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO