Căutare

Share this article

Baia a trecut în ultimii ani printr-o adevărată revoluţie care a transformat-o dintr-o cameră strict utilitară, într-un spaţiu de wellness, dintr-o cameră „nevăzută”, pe care nu o menţionezi şi nu o prezinţi, într-una cu care vrei să te mândreşti. Nu mai e doar o cameră ale cărei oglinzi îţi reflectă trăsăturile, ci şi une care îţi dezvăluie personalitatea.

Această revoluţie s-a bazat pe salturile în tehnologie pe care baia le-a resimţit şi care ne-au făcut să vedem altfel acest spaţiu. La faimosul târg de design şi mobilier de la Milano, Salone del Mobile, care s-a desfăşurat în perioada 12 – 17 aprilie, am putut arunca o scurtă privire asupra tehnologiilor, materialelor şi trendurilor care ne redesenează baia.

Am putut admira funcţionalitatea materialului inventat de cei de la Laufen, ShapirKeramik, care are o textură foarte fină şi care poate fi folosit la realizarea de componente pentru baie ce devin apoi soluţii customizate. Tot la capitolul funcţionalitate s-au remarcat cei de la Azzurra care au creat vâlvă cu designul Anfibio al lui Matteo Ragni. Designerul regândeşte felul în care ne raportăm la băile de mici dimensiuni, mai ales cele pentru spaţiile de lucru. Chiuvetele Anfibio au rafturi şi mânere la interior pentru a aşeza astfel diverse articole utile, inclusiv dispenserele de săpun.

Cei doritori de lux şi răsfăţ nu au fost uitaţi. Din categoria experienţelor wellness fac parte şi duşul „aşezat” şi cel pentru picioare de la Dornbracht semnate de Sieger Design, două soluţii care nu te lasă indiferent. Obţii mai multă relaxare acasă cu sistemul BodyLove de la Effegini, care combină ideea de saună cu cea de hammam. Semnat de Rodolfo Dordone şi Michele Angelini, BodyLove este făcut din materiale sofisticate precum Corian, Botticino şi cenuşă, ceea ce îi transformă accesoriile în adevărate opere miniaturale de arhitectură.  

Şi, dacă tot am amintit accesoriile, robinetele şi obiectele sanitare, nu putem să nu remarcăm cada Emerson semnată Arik Levy pentru Kaldewei, caracterizată de forma sa asimetrică, în acelaşi stil ca şi robinetele bateriei Duet de Mario Tessarolo pentru CEA – o combinaţie inedită dintre un cerc şi un pătrat.

În ceea ce priveşte caloriferele, imaginea clasică este continuu rafinată. Cei de la Tubes le-au regândit sub formă de diverse obiecte de mobilier atât pentru uz vertical, cât şi orizontal, cam în aceeaşi idee ca şi soluţia celor de la Antrax It.

Aşadar, baia este acum un loc al răsfăţului, dar şi al funcţionalităţii, cu accent pe calitatea materialelor folosite şi pe soluţiile tehnologice puse la îndemâna utilizatorului. Formele sunt reinventate, la fel şi felul în care concepem obiectele indispensabile unei băi. Într-un cuvânt, inventivitate.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO