fbpx

Căutare

Share this article

Supermarketurile din Franţa vor fi obligate să semneze un act de donaţie cu organizaţiile de caritate.

Magazinele alimentare şi supermarketurile din Franţa au primit prin lege interdicţia de a mai arunca mâncarea nevândută. Magazinele sunt rugate acum să doneze alimentele nevândute către organizaţiile caritabile şi către cantinele săracilor.

Pentru a împiedica ca oamenii străzii să umble prin gunoaie, unii administratori de supermarketuri au turnat înălbitor peste resturile de alimente nevândute sau le-au încuiat în depozite.

Această lege a fost votată unanim de către senatul Franţei ieri, în urma unei petiţii lansate de populaţie. Legea se va aplica oricărui supermarket ce are o suprafaţa mai mare de 400 de metri pătraţi , iar cei care nu o vor respecta riscă o amendă de 3750 de euro, după cum anunţă The Independent.

Jaques Bailet din partea BAnques Alimentaires, o reţea de magazine din Franţa a declarat pentru The Guardian: „Cel mai important lucru este acela că supermarketurile vor fi obligate să semneze un act de donaţie cu organizaţiile caritabile, iar acest lucru ne va face să creştem calitatea şi diversitatea alimentelor pe care le distribuim. În termeni de echilibru nutriţional, la ora actuală avem un deficit de carne, de fructe şi legume. Acest lucru ne va determina să cerem mai multe astfel de produse. Iar această lege este extrem de bună pentru cantinele săracilor deoarece, astfel, vor avea acces la o sursă de produse de calitate ce vin direct de la fabrică”.

La nivel european se caută posibilitatea adoptării acestei legi în întreaga Uniune Europeană pentru a prevenii risipa alimentară. Iar următoarele pe listă ar trebui să fie restaurantele, cantinele şcolare şi ale companiilor.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO