fbpx

Căutare

Share this article

Artistul rus Salavat Fidai a creat o serie de miniaturi sculptate în vârfuri de creion, care ilustrează simboluri din Game of Thrones. Seria cuprinde numeroase elemente din celebrul serial – de la Tronul de Fier, până la white walkers. Sculpturile au fost comandate de către HBO Asia şi au fost subiectul unei expoziţii itinerante în în Singapore, Malaysia şi Thailanda în perioada iunie-august 2017.

În colecţie sunt incluse sigiliile caselor din Westeros, un white walker, The Night King, dragonii lui Daenerys, chiar şi Tronul de Fier, una dintre cele mai migăloase lucrări din această serie.

Pentru a crea aceste sculpturi miniaturale Fidai foloseşte un cuţit extrem de fin şi o lupă, iar pentru detaliile minuscule se foloseşte chiar şi de un microscop. Artistul rus spune că îi trebuie între 6 şi 12 ore pentru a finaliza o astfel de lucrare migăloasă.

„Cred că piesa cea mai elaborată pentru expoziţia Game of Thrones a fost Tronul de fier. Mi-a luat trei încercări de peste trei săptămâni pentru a realiza piesa finală”, a declarat artistul.

Salavat Fidai este unul dintre puţinii artişti care s-au aplecat asupra acestui domeniu, având în vederea cât de laborioase sunt sculpturile şi cât de delicat este grafitul creionului. El a realizat până acum numeroase colecţii de astfel de miniaturi în vârf de creion, bazate pe teme celebre, de la Harry Potter, la Star Wars. Îi puteţi vedea lucrările pe www.salavatfidai.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO