Gazda perfectă: cum să organizezi un garden party - LIFE.ro
Mergi la conținut

Gazda perfectă: cum să organizezi un garden party

Dar cum să ajungi gazda perfectă a petrecerilor de vară?
Share this article

Unele dintre cele mai reuşite petreceri între prieteni sunt cele organizate într-un cadru intim atunci când permite vremea, în aer liber, într-o companie bună, cu muzică bună, ceva gustări şi băutură rece.

Dacă eşti fericitul posesor al unei grădini şi îţi dai puţin interesul, la sfârşitul verii vei fi, cu siguranţă, desemnat „gazda sezonului”. Toată lumea acceptă cu mare plăcere invitaţia la un garden party şi, dacă atmosfera este una frumoasă, fără doar şi poate, invitaţii vor reveni cu drag.

Dar cum să ajungi gazda perfectă a petrecerilor de vară?

Sunt câteva aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când organizezi o petrecere în aer liber:

Accesorii şi decoraţiuni

În primul rând, trebuie să fii atent la cum organizezi mesele şi scaunele, astfel încât nimeni să nu se simtă stingher. Fiind o petrecere în grădină, trebuie să te asiguri că foloseşti accesoriile necesare pentru îndepărtarea insectelor, în special a ţânţarilor, precum lumânările parfumate sau pastilele electrice.

Apoi, spaţiul trebuie să fie luminat. Ai nevoie de nişte becuri ornamentale, iar aici ai de ales între varianta solară, electrică sau pe baterii. Nu e nevoie de foarte multă lumină dacă îţi doreşti o atmosferă mai intimă, dar nici întunericul beznă nu este de dorit.

În rest, feţe de mese, flori, tacâmuri, farfurii, pahare de apă, de vin sau de cocktail (alegeri trebuie făcute în funcţie de tematica petrecerii).

Mâncarea şi băutura

La orice petrecere este nevoie de ceva de ronţăit şi de băutură. Dacă ai un grătar, poţi pregăti carne şi legume sau poţi apela la o firmă de catering.

Va mai fi nevoie de câteva gustări, eventual nişte canapeuri, sandvişuri sau biscuiţi săraţi.

Până la urmă, cea mai importantă este băutura. Nefiind o sursă de apă în grădină, poţi alege să foloseşti căni filtrante Elemaris. Astfel, scapi de căratul sticlelor de plastic pline cu apă şi de gunoiul ce rămâne în urma lor. În cadrul unui garden party, vei avea nevoie de multă apă pentru că este vară, cald şi trebuie să ne hidratăm.

Apoi, în funcţie de grupul de prieteni, poţi alege să serveşti vin, bere, cocktail-uri, dar şi fresh-uri reci. De aceea, ar trebui să ai la îndemână un frigider sau o ladă frigorifică.

Lucruri utile

Şi să nu uităm de muzică. Este o petrecere în aer liber, aşa că puteţi alege o muzică în surdină. Dar, aveţi grijă să fie pe gustul tuturor şi care, totodată, să antreneze atmosfera.

La fel de util este şi un coş de gunoi pentru a aduna la un loc deşeurile.

De asemenea, nu ar strica să ai planificată o listă de jocuri în aer liber care sigur o să reuşească să anime momentele mai puţin antrenante. Evident, dacă în grădină ar există şi o piscină … hmmmm …. ce bine ar fi. Întotdeauna o sursă de apă în mijlocul verii este pe placul tuturor. 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora