fbpx

Căutare

Share this article

Sunt printre cele mai tinere şi frumoase mămici ale lumii mondene şi au gândit un proiect video pentru cele mai cool femei, fie ele mame sau nu. Giulia Anghelescu şi Andreea Perju vin să ne arate cum reacţionează ele în anumite momente ale vieţii şi să ne demonstreze că putem rămâne la fel de cool, chiar şi după căsătorie sau după ce avem copii.

Ne-am întâlnit la o cafenea din centrul oraşului. Giulia era un pic cam obosită, după Untold, deşi nu o arăta, iar Andreea Perju venea după o sesiune de cumpărături pentru restaurantul său Arezzo, proiect de care se ocupă de mai bine de doi ani. Am povestit câte în lună şi-n stele…

Cum s-a născut proiectul Badassmoms?

Giulia Anghelescu: Proiectul a pornit de la secţiunea Badassmom de pe blogul meu: mygiulia.ro. În momentul în care mi-am făcut blogul, mi-am dorit şi o secţiune în care să scriu şi despre experienţele mele de mamă, cu bune şi rele, că aşa este viaţa…

Adică o secţiune de parenting?

Giulia Anghelescu: Nu parenting neapărat, pentru nu mi-am dorit să dau sfaturi părinţilor, mamelor etc, ci doar să le arăt oamenilor cum suntem noi în anumite situaţii din viaţă. De aici am ajuns la acest vlog, un proiect de suflet, în care am implicat-o şi pe buna mea prietenă Andreea Perju.

De ce această formulă? Sunteţi prietene să înţeleg…

Andree Perju: Giulia a venit cu propunerea, printr-un sms, pe la vreo 02.00 noaptea. Am văzut mesajul dimineaţa, pe la vreo 07.00, şi am acceptat imediat. De ce? Eu cred că ne completăm, suntem foarte deschise una cu cealaltă şi nu ne ascundem părerile, indiferent care ar fi ele. Încă un motiv pentru care am acceptat să formăm o echipă a fost faptul că mi-am propus ca anul acesta să mă întorc la dragostea mea dintâi, actoria, şi să revin pe scenă şi la tv. În ultimii doi ani, Arezzo Ristorante a fost prioritatea mea şi am trecut meseria în plan secund.

Sunteţi primele care faceţi asta la noi…

Giulia Anghelescu: Suntem primele şi cred că vom fi şi singurele. Noi nu facem parenting clasic, aşa cum am mai spus, ci vrem să spunem lucrurilor pe nume, pentru că înainte să fac copii, lumea nu mi-a spus cum stau lucrurile exact atunci când devii părinte. Este o experienţă frumoasă, dar nu şi una uşoară.

Andreea Perju: Exact. Cei care fac parenting în general, au tendinţa să scrie doar despre partea frumoasă a experienţei de părinte. Şi îţi dau un exemplu. Cu fiica mea cea mare Mara am avut probleme cu colicii. Pentru că am fost prima din grupul de prieteni care a făcut copii, n-am ştiut cum să reacţionez şi ce să fac. Am mers la nu ştiu câţi medici, având senzaţia că nu se poate ca un copil să plângă şapte ore doar că are colici. După stres şi multe vizite la doctori, mi-am dat seama că doar colicii sunt de vină şi că nu ai ce să faci. Trebuie doar să aştepţi să treacă.

Ce alte subiecte mai abordaţi pe vlog?

Giulia Anghelescu: Vorbim şi despre sex (râde)… Ideea acestui vlog nu are legătură neapărat cu părinţii.  Noi încercăm să le arătăm celor care ne privesc că două femei pot fi la fel de femei şi după ce se căsătoresc sau fac copii. Sunt foarte multe femei care se pun pe planul doi după ce fac copii, iar noi vrem să le arătăm că se poate, că poţi să mai mergi în continuare la un salon de frumuseţe, că poţi să-ţi continui şi cariera, să petreci şi timp de calitate cu copii tăi. Cam asta e ideea…

Cam câtă lume vă urmăreşte?

Giulia Anghelescu: Avem în medie 10.000 de vizualizări la un material. Eu zic că este bine, în condiţiile în care nu ne-am stresat foarte mult. A fost şi este o chestie naturală.

Unde vedeţi proiectul vostru peste 5 ani?

Giulia Anghelescu: Vrem să aibă succes, dar fără să forţăm lucrurile. Nu avem un target.

Înţeleg că sunteţi prietene de mult timp. Cam de cât?

Andreea Perju: De pe la 16 ani. Eu dansam atunci în trupa Valahia, dar eram fan Candy, şi, recunosc, îmi plăcea mult Giulia. Mi-am dorit să fiu la ele în trupă şi, la un moment dat, m-a sunat Giulia să mă întrebe dacă vreau să filmez pentru videoclipul piesei Eşti căzul din cer. Am fost încântată, dar aveam un deal cu băieţii de la Valahia. Cu toate astea, am chiulit de la şcoală şi m-am dus să filmez. După videclip, Giulia mi-a propus să rămân  şi am rămas. Mi-a plăcut energia ei şi de atunci suntem prietene.

Giulia Anghelescu: Da, tu mă plăceai pe mine, eu pe tine, că nu prea eram pe placul tuturor. Le păream arogante. J

Andreea Perju: Aşa a început prietenia noastră. Ştiu că mai şi chiuleam de la şcoală, câteodată mergeam şi dormeam la ea. La un moment dat, tatăl Giuliei ne-a despărţit, pentru că noi aveam tot felul de activităţi împreună, concerte etc, şi începuserăm să chiulim de la şcoală…

Dar copii voştri se întânesc?

Giulia Anghelescu: Da, când avem timp, se văd.

Aveţi o prietenie specială, e clar. Ce are una şi nu are cealaltă?

Andreea Perju: Giulia are energia pe care nu o am eu. Ea reuşeşte să arate foarte bine, chiar dacă poate doarme doar câteva ore pe noapte. Eu dorm destul de mult şi cu toate astea îmi vine să plâng în fiecare dimineaţa când sună alarma. Nu ştiu cum rezistă.

Giulia Anghelescu: Eu nu am relaxarea Andreei, pentru că am un milion de chestii în cap…

Cum sunteţi voi ca mame? Cine stă cu copii?

Giulia Anghelescu: Noi avem o bonă, dar şi Vlad se implică foarte mult în creşterea celor mici. Am mare noroc cu soţul J, iar ca mamă, fiica mea zice că sunt şefa în casă, cu toate că încerc să-i răsfăţ pe amândoi cât pot. Nu cred în ideea că prea mult răsfăţ strică. Sunt nişte limite pe care le impunem noi, dar în mare parte încercăm să-i lăsăm pe copii să facă ce vor, pentru că eu cred că aşa îşi dezvoltă personalitatea.

Andreea Perju: Eu zic că sunt o mamă bună. Câteodată sunt şi rea, depinde ce le las pe fete să facă şi ce nu… Când trebuie să plec de acasă, le las în grija soţului meu.

La final, aş vrea să-mi spuneţi ce planuri de vacanţă aveţi?

Giulia Anghelescu: Noi plecăm în Turcia, în septembrie. Am ales această destinaţie pentru copii.

Andreea Perju: Şi noi mergem tot la mare, în Grecia, în august. 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO