Golf – a game of life - LIFE.ro
Mergi la conținut

Golf – a game of life

„They say golf is like life, but don't believe them. Golf is more complicated than that” – Gardner Dickinson
Share this article

life.ro împreună cu Friedrich Wilhelm Raiffeisen, cu sprijinul Romanian Golf Association, organizează pe 28 septembrie a doua ediţie a evenimentului Golf Team for LIFE. Acest eveniment este organizat din dorinţa de a susţine creşterea comunităţii de golf din România şi se adresează atât jucătorilor de golf cât şi celor care nu au avut niciodată tangenţă cu acest sport. Este un eveniment dedicat atât doamnelor cât şi domnilor.

They say golf is like life, but don’t believe them. Golf is more complicated than that. ~Gardner Dickinson

Indiferent cât de mult am practica acest sport, cât de echilibraţi şi strategici am fi, jocul de golf nu poate fi perfect. El poate fi influenţat de foarte mulţi factori externi sau interni precum vremea, condiţiile terenului, starea jucătorului, emoţii, încredere, lovituri reuşite sau mai puţin reuşite, etc. Într-o zi poţi avea un joc foarte bun, iar următoarea zi nu reuşeşti nici o lovitură bună. Orice jucător are zile bune şi zile mai puţin bune, la fel ca în viaţă.

Iată cîteva lecţii pe care le-am învăţat la golf care se pot aplica cu succes şi în viaţa de zi cu zi:

Pregătire. Este foarte important să te pregăteşti fizic şi mental pentru ceea ce îţi doreşti să realizezi. Disciplina te ajută să ai o rutină şi este extrem de importantă în pregătirea fiecărei lovituri în parte dar şi a jocului per ansamblu.

Antrenament. Nu poţi avea rezultate bune dacă joci ocazional şi nu te antrenezi constant.

Reguli. De etică şi de joc. Aceasta este una dintre lecţiile de valoare pe care golful o predă: să ne lăsăm conduşi de bun simţ şi respect faţă de partenerii de joc şi natură.

Scop clar. Poziţioneaza-te către acolo unde vrei să ajungi. Chiar dacă mingea nu zboară mereu în direcţia propusă, vei învăţa să faci ajustări sau chiar să te bucuri de un rezultat neaşteptat.

Impact. Impactul este mult mai puternic şi mai important decât forţa fizica în golf. Nu trebuie sa fii forţos ca să ai o lovitură bună sau să faci lucrurile să conteze şi să laşi ceva bun în urma ta. Trebuie doar să atingi mingea cu crosa în punctele potrivite pentru a avea un impact bun.

Trăieşte în prezent. O lovitură nereuşită? Nu este prima şi cu siguranţă nu va fi nici ultima. Poate fi demoralizatoare sau poate fi privită ca o oportunitate de învăţare. Deci învăţăm din greşeli şi mergem mai departe, concentrându-ne pe următoarea lovitură şi asupra scopului final.

Controlează-ţi emoţiile nu le lăsa pe ele să te controleze pe tine. Golful este un sport care se joaca în primul rând cu mintea, iar deciziile trebuie să fie luate raţional, nu de emoţiile tale.

Surprize. Jocul de golf, ca şi viaţa, poate fi plin de surprize mai mult sau mai puţin plăcute. Circumstanţe neprevăzute apar tot timpul. Unele pozitive, unele negative, dar modul în care le răspundem este ceea ce ne diferenţiază şi ne modelează ca persoane şi pe terenul de golf, dar şi în viaţa de zi cu zi.

Nu înceta niciodată să inveţi. In golf nu poţi fi niciodată prea bun, întotdeauna poţi învăţa ceva nou şi te poţi bucura de experienţe nemaiîntâlnite, poate şi de asta este un sport atât de iubit.

Acest articol face parte din campania Golf Team for Life iniţiată de life.ro cu sprijinul Friedrich Wilhelm Raiffeisen şi Romanian Golf Association, o campanie de informare asupra beneficiilor jocului de golf, atât cele fizice, cât şi cele economice. Campania se va finaliza cu evenimentul Golf for Life, care va avea loc pe data de 28 septembrie 2017 la Stejarii Driving Range. Parteneri ai evenimentului sunt CanahLa Prairie, Adore Cakes, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, iRolls. Accesul în cadrul evenimentului se face doar pe bază de invitaţie.

 

Welcome to the Mercedes-Benz Golf Family!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora