fbpx

Căutare

Share this article

De acum, poţi face mai multe cu telefonul tău graţie a trei aplicaţii pe care Google tocmai le-a lansat, anunţă news.ro. Acestea se numesc Storyboard, Selfissimo! şi Scrubbies şi implică o serie de tehnologii acum dezvoltate la Google, inclusiv cele axate pe recunoaşterea obiectelor, algoritmi de stilizare, tehnologii eficiente de codare a imaginilor şi decodare.

Valabile pentru iOS App Store şi Google Play, acestea îndeplinesc funcţii de prelucrare a fotografiilor şi a materialelor video, folosind exclusiv tehnologii experimentale şi încurajând în acelaşi timp spontaneietatea şi creativitatea. 

Storyboard, disponibilă deocamdată doar pe Android, transformă videoclipurile în layout-uri comice de o singură pagină pe device-ul tău. Mai exact, extrage câte 6 cadre dintr-o filmare cu telefonul şi le aranjează într-un format asemănător cărţilor cu benzi desenate. Utilizatorii vor putea schimba benzile până obţin cadrele şi formatele dorite (conform celor de la Google, aplicaţia poate realiza până la 1,6 trilioane de combinaţii).

Selfissimo! Este, aşa cum sugerează şi numele, o aplicaţie dedicată selfie-urilor. Aceasta face câte o fotografie alb negru ori de câte ori utilizatorul se opreşte din mişcare, rezultatul arătând ca o foie fotografică cu mai multe cadre. Disponibilă pe iOS and Android, aplicaţia este în acelaşi timp un bun mijloc de îmbunătăţire a tehnologiei de recunoaştere facială.

Scrubbies, valabil doar pentru iOS, este proiectat pentru video. Această aplicaţie permite să schimbi viteza şi direcţia redării video pentru a crea videoclipuri în mişcare. Glisarea cu degetul pe ecran în stânga şi-n dreapta (un deget redă videoclipul, în timp ce două degete captează redarea pentru a fi salvate şi partajate) permite un fel de ”remixare” a imaginilor, pe care Google o compară cu cea a sunetelor pe care o face un DJ. Aceste trei aplicaţii sunt deocamdată „prima tranşă” dintr-o serie de „aplicaţii”, după cum lasă să se înţeleagă gigantul online.

 

 
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO