fbpx

Căutare

Share this article

Young Digital Leaders” este un proiect pilot anunţat de curând de Google şi organizaţia britanică Institute for Strategic Dialogue (ISD), care vor să-i educe pe tineri în privinţa deciziilor pe care trebuie să le ia în mediul online. Mai exact, să depisteze aspectele negative şi extreme din online, să reacţioneze în mod corect la ele, să solicite ajutor, să se protejeze.

Proiectul, care va fi aplicat pentru început doar în trei ţări – Italia, Suedia şi România (Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea este locul în care va avea loc evenimentul de deschidere a proiectului, pe 2 martie) – îşi propune să pregătească 400 de tineri şi 400 de părinţi, prin intermediul unor cursuri amuzante şi inovative, despre ce înseamnă cetăţenie digitală, gândire critică şi educaţie media.

Cum să recunoşti o ştire falsă, cum să răspunzi la un mesaj nepotrivit, cum să recunoşti tehnici de manipulare emoţională, cum să reacţionezi la un discurs instigator la ură – sunt chestiuni concrete cu care organizatorii vor să-i familiarizeze pe oameni. Google şi ISD vor pune gratuit la dispoziţie resurse şi documente educative ce urmează să fie utilizate şi în şcoli cu scopul de a-şi derula propriile programe de educare a tinerilor în mediul digital.

Rezultatele obţinute în urma acestui proiect pilot vor constitui un reper important pentru realizarea unui viitor program complet. Puteţi găsi mai multe detalii despre proiect aici.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO