Căutare

Share this article

La Grant Zoology Museum din Londra există scheletul unui mamifer marin de peste 8 metri lungime, care nu a fost expus niciodată în întregime din cauza lipsei unui spaţiu adecvat. Conform The Guardian, conducerea muzeului îi invită pe vizitatori să ia parte la procesul de curăţare şi reasamblare a scheletului vechi de 157 de ani, în zilele de 8 şi 9 iulie, între orele 12.00 şi 16.00, când oasele gigantului marin vor fi scose de prin rafturi şi sertare.

În urmă cu 157 de ani, doi pescari din Somerset au ieşit să prindă un „mare peşte” dar s-au întors acasă cu o balenă nordică uriaşă. Captura lor a fost o adevărată senzaţie la acea vreme, carcasa mamiferului fiind chiar purtată prin mai multe locuri pentru a fi văzută de cât mai mulţi, ca în final, scheletul să fie agâţat de tavanul muzeului Weston-super-Mare (din Somerset, regiunea South West).

 

A fost dezmembrat în 1948 şi transferat la Grant Zoology Museum unde, în lipsa unui spaţiu potrivit expunerii, a fost depozitat în mai multe dulapuri, singurul care a fost expus fiind craniul. Cel mai mare specimen din colecţia acestui muzeu, balena – a cărei denumire ştiinţifică este Hyperoodon ampullatus şi care este rareori văzută în apele marine – va putea fi reasamblată aşadar, în acest weekend, după mai bine de 100 de ani, ocazie cu care, spun reprezentanţii muzeului, se va afla dacă scheletul este complet. Din păcate, reasamblarea nu va fi una definitivă, Hyperoodon ampullatus trebuind să se întoarcă, cel mai probabil, în depozit până la găsirea unui spaţiu adecvat expunerii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO