Căutare

Share this article

Dacă duceaţi cumva lipsa unui festival dedicat tehnologiei verzi, ei bine, aflaţi că există unul care îşi va defăşura prima ediţie între 9 şi 12 octombrie la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti. Se numeşte GreenTech Film Festival, este primul eveniment de filme documentare dedicat tehnologiei verzi şi primul care va avea o aprentă zero de carbon.

13 documentare şi scurt-metraje, româneşti sau străine, 3 ateliere şi încă 3 evenimente publice – sunt evenimentele ce fac parte din această primă ediţie a festivalului (organizat de Media Image Factor, dedicat dezvoltării şi comunicării proiectelor sociale), care ne demonstrează cum anume ne poate tehnologia ajuta să ne îmbunătăţim viaţa, protejând totodată mediul înconjurător.

„10(Zece)” – o producţie independentă, care prezintă oameni de excepţie din România, este filmul care va deschide festivalul şi un exemplu totodată de eveniment la realizarea căruia au fost folosite maşini electrice în ideea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Printre filmele care vor rula în cadrul festivalului se numără documentarele despre plante şi animale „One brave toucan, Alerte sur la tulipe rouge/ Red alert on the tulip” şi „Mosquito, L’empereur/ March Of The Penguins 2: The Call„, iar dintre evenimentele adiacente amintim conferinţa „Cum poate ajuta tehnologia în dezvoltarea soluţiilor sustenabile?”, la care vor participa experţi în ştiinţă, tehnologie şi ecologie din România şi Franţa. 

 

Şi pentru a pune în aplicare teoriile în care cred, organizatorii promit că vor lua măsuri necesare reducerii emisiilor: folosirea cartonului şi a hârtiei din materiale reciclabile, eliminarea tuturor materialelor printate, folosirea produselor locale pentru serviciile de catering, eliminarea ambalajelor de tipul plastic, PET sau metal, şi încurajarea spectatorilor de a folosi bicicleta sau mijlocul de transport în comun pentru deplasarea către sala de cinema.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO