Gucci schimbă femeia! Decizia surprinzătoare pe care a luat-o casa de modă italiană - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Compasiunea, se spune, a existat întotdeauna în lumea modei. Dovadă că un alt brand renumit se alătură cauzei susţinută deja de case de modă precum Ralph Lauren, Giorgio Armani, Tommy Hilfiger şi Calvin Klein privind protecţia animalelor. Gucci a anunţat de curând, conform Bloomberg, că a luat decizia de a nu mai folosi blănuri de animale în colecţiile sale viitoare.

Decizia le aparţine lui Marco Bizzarri (CEO-ul companiei) şi lui Alessandro Michele (directorul de creaţie), care vor exclude blănurile chiar din colecţia de primăvară 2018 şi le vor scoate la licitaţie pe cele apărute deja.

Veniturile rezultate în urma vânzărilor la licitaţie ale ultimelor blănuri urmează să fie direcţionate, după cum susţin aceştia, organizaţiilor care apără drepturile animalelor: Humane Society International (HSI) şi LAV (Italia).

Gucci, cunoscut pentru dependenţa anterioară faţă de blănuri (este notoriu faptul că a creat chiar şi papuci căptuşiţi cu blană de cangur), va apela, fără doar şi poate, de acum înainte mult mai mult la materiale inovatoare şi noi tehnologii.

Mulţi consideră că decizia Gucci de a renunţa la blănuri este rezultatul unei impulsionări venite din partea societăţii-mamă, Kering, care deţine o serie de mărci de lux, printre care Yves Saint Laurent şi Alexander McQueen, şi care, anul trecut a efectuat cercetări privind durabilitatea anumitor materiale şi a constatat că produsele de origine animală erau mult mai puţin rezistente decât sinteticele.

 

Chiar şi aşa, decizia celor de la Gucci a fost salutată de foarte mulţi, printre cei care au reacţionat numărându-se Kitty Block, vice-preşedinte Humane Society International, care crede că, printr-o astfel de hotărâre, Gucci “schimbă femeia”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO