Gumshoe, prima pereche de adidaşi făcuţi din gumă de mestecat - LIFE.ro

Căutare

Share this article

1,5 milioane de kilograme de gumă de mestecat ajunge în fiecare an pe străzile din capitala Olandei. Milioane de euro sunt consumaţi de municipalitatea din Amsterdam pentru a curăţa aceste gunoaie. De altfel, guma de mestecat este al doilea tip de gunoi care ajunge pe jos după ţigări. Pentru un oraş dezvoltat, aşa cum este Amsterdam, această problemă trebuia să fie rezolvată … cât mai repede, cât mai prietenos şi cât mai cool. 

Ei bine, pare că olandezii au găsit, între timp, soluţia. Pentru a rezolva această problemă s-au gândit să facă adidaşi din gumă de mestecat reciclată. În ultimul timp au apărut tot felul de trenduri inovatoare în acest domeniu – de la pantofii făcuţi din plastic reciclat din oceane şi până la Nike-urile cu inspiraţie din waffles. 

Însă, în Amsterdam acest tip de pantof a fost creat din necesitate. A fost ideea unui trio format din organizaţia IamAmsterdam, designer-ul Explicit War şi compania de sustenabilitate Gumdrop.

Gumshoe, salvezi viitorul oraşului tău cu doar o pereche de pantofi

Gumshoe va fi un tip de adidaşi făcuţi doar din materiale reciclabile, produse de Gumdrop, proveniţi, în proporţie de 20%, din gumă de mestecat. Mai exact, talpa pantofului este făcută din gumă de mestecat reciclată, iar restul din piele. Pentru fiecare patru perechi de adidaşi, producătorii folosesc nu mai puţin de 1 kilogram de gumă de mestecat. 

De asemenea, în viitor, producătorii îşi propun şi să ofere clienţilor posibilitatea să recicleze şi să înlocuiască talpa ori de câte ori vor avea nevoie (evident, contra unei sume de bani). De altfel, acest concept este deja folosit de alte tipuri de încălţăminte – exemplu mahabis (la rândul lor un concept foarte fain).

Problema gumelor de mestecat este una cu care se confruntă şi alte oraşe nu doar Amsterdam. Şi Bucureştiul ar putea profita de pe urma acestora. De aceea, producătorii se gândesc să promoveze acest proiect şi în alte oraşe. 

Gumshoe vor fi disponibili în trei culori: roz, negru şi roşu. În acest moment, pot fi pre-order acum de pe Explicit Wear. Costul unei perechi este de acum la super ofertă – doar 49,95 EUR. Comenzile de peste 150 EUR au livrare gratuită. Iar cele de peste 250 EUR primesc un cadou special. Teoretic produsele vor fi livrate începând cu luna viitoare (iunie 2018).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO