fbpx

Căutare

Share this article

Marii câştigători ai premiilor Emmy au fost „Saturday Night Live” (NBC) şi serialele „The Handmaid’s Tale” (Hulu) şi „Big Little Lies” (HBO).

Astfel, la ce-a de-a 69-a ediţie a galei premiilor Primetime Emmy care a avut loc duminică seara la Los Angeles, Hulu a devenit prima platformă de steaming premiată.

„Saturday Night Live” şi-a adjudecat rolul de mare câştigător după ce a fost premiat cu nouă trofee, printre care, unul revenindu-i lui Alec Baldwin pentru rolul său în care l-a interpretat pe Donald Trump în cadrul emisiunii NBC, anunţă news.ro.

Big Little Lies” a primit, printre altele, trofeul pentru cea mai bună miniserie, iar adaptarea făcută de Hulu romanului semnat de Margaret Atwood – „The Handmaid’s Tale” – a fost desemnată „cel mai bun serial – dramă”, în timp ce Elizabeth Moss a fost recompensată pentru rol principal.

HBO a fost premiat şi la categoria „cel mai bun serial – comedie”, pentru „Veep”, cu Julia Louis-Dreyfus, care a fost desemnată „cea mai bună actriţă într-un serial – comedie”.

Donald Glover a primit trofeul secţiunii „cel mai bun actor într-un serial – comedie”, pentru „Atlanta”, iar Kate McKinnon a fost „cea mai bună actriţă în rol secundar – comedie” (”Saturday Night Live”).

Sterling K. Brown („This Is Us”) a fost „cel mai bun actor principal într-un serial – dramă”, în timp ce Ann Dowd („The Handmaid’s Tale”) a fost desemnată „cea mai bună actriţă în rol secundar – dramă”, titlu pe care l-a primit şi John Lithgow, pentru „The Crown”.

Reed Morano a fost premiată pentru regia episodului pilot „Offred” din „The Handmaid’s Tale”, iar Bruce Miller, pentru scenariul aceluiaşi produs.

Cel mai bun film de televiziune a fost „Black Mirror” (Netflix), Nicole Kidman a primit trofeul pentru „cea mai bună actriţă într-o miniserie” („Big Little Lies”), iar Riz Ahmed, pentru „cel mai bun actor într-o miniserie” (”The Night Of”).

Laura Dern a fost şi ea premiată – s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie sau film de televiziune” („Big Little Lies”).

Cea mai bună competiţie de televiziune a fost desemnată „The Voice” (NBC). 

Deşi nominalizat la 22 de categorii şi a fost unul dintre favoriţi, serialul ”Westworld” (HBO) nu a primit niciun trofeu.

În total, HBO a câştigat 29 de premii, Netflix – 20, NBC – 15, Hulu – 10, FX Networks – 6, Fox – 5, Adult Swim – 4, CBS – 4, A&E – 3, VH1 – 3, Amazon – 2, BBC America – 2, ESPN – 2, National Geographic – 2, mai anunţă news.ro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO