fbpx

Căutare

Share this article

Mereu a fost un tip efervescent, amuzant şi plin de umor. Horia Brenciu emană carismă prin toţi porii, iar lumea îl iubeşte. Anul acesta, promite cel puţin două lucruri: un show inedit la Sala Palatului şi să-şi ducă copiii în fiecare dimineaţă la grădiniţă.

Nu e prima dată când vei susţine un concert în faţa a peste 4.000 de oameni, la Sala Palatului. Ce este nou de data asta?

Anul ăsta, la Sala Palatului, totul va fi proaspăt şi surprinzător. De la decembrie, luna în care va fi spectacolul, până la playlist-ul pe care îl pregătim, totul e o premieră. Practic, jumătate din piesele pe care le repetăm nu le-am mai cântat niciodată acolo. Piesele de Crăciun, cele în primă audiţie, single-urile pe care le vom lansa în toamna asta, toate vor fi însoţite, în spectacolul de Crăciun şi de melodiile noastre consacrate! 

Deci se schimbă ceva în felul în care îţi gândeşti show-urile de acum înainte…

Sigur. Fiecare cântare de club, publică, un corporate sau chiar şi o nuntă te poate învăţa câte ceva. Sunt multe lucruri pe care le-am schimbat de-a lungul anilor, în special la Sala Palatului. Când e vorba de critici sănătoase, urechile mele sunt ca nişte parabolice. Dacă ştii să le asculţi, unele chiar te pot face mai bun, îţi pot apropia şi mai mult spectacolul de oameni, pentru că, până la urmă, OMUL e PRIORITATEA MEA!

Crezi că schimbarea este bună?

Esenţială! Mai ales în România, mai ales în industria noastră de spectacol. Dacă e să mă refer doar la muzică, pot spune că în România, cântăreţii autohtoni au ca „teren artistic” ţara şi câteva oraşe din diasporă. Invitabil sunt chemaţi în aceleaşi locuri, mai mult sau mai puţin. Îţi dau un exemplu:… Am fost invitat să concertez, în acelaşi loc, de-a lungul a 5 ani, de vreo 3 ori. Nu aş fi putut da cu ochii de oamenii aceia dacă nu aveam mai multe noutăţi în plan artistic. Nu ştiu dacă toţi procedează la fel, dar, pentru mine, schimbarea e esenţială. Desigur că ea poate veni şi în urma unei greşeli. Recunosc faptul că am făcut şi eu câteva, de-a lungul anilor. Dacă am învăţat sau nu din ele, vom vedea în decembrie.

Ce invitaţi vei avea? La cine te-ai gândit?

E artista aia superbă, tipul ala bestial şi grupul ăla senzaţional! Îi ştii, nu-i aşa? (râde)

Înţeleg. Nu vrei să ne spui… Ştim ce pregăteşti pentru iarnă, pâna atunci ne spui şi ce faci în toamna asta?

Vreau să-mi duc copiii mici în fiecare zi la grădiniţă, printre altele. E un pariu destul de îndrăzneţ, dar chiar vreau să mă ţin de el. Ştiu că soţia mea ar aprecia asta cel mai mult. Şi, dacă îmi mai rămâne timp, aş vrea să-mi perfecţionez viitoarele albume de muzică, vlogul, X Factor-ul şi… colindele!

În televiziune, X Factor a ajuns la sezonul 7, ca şi Urzeala Tronurilor, de altfel. În muzică, dacă totul decurge bine, luna decembrie va aduce încă o surpriză muzicală specială, dincolo de producţia de la Sala Palatului. E un proiect secret, deocamdată.

Sunt curioasă, tu când ai fost ultima dată la un concert?

Cu câteva luni în urmă, la Gregory Porter. Următorul va fi Candy Dulfer, tot acolo. Şi sper să mai am timp să trec o zi, două pe la Festivalul George Enescu.

Dacă ar fi să dai o petrecere, pe cine ai invita să-ţi cânte?

(Râde) Aş asculta un Jobim. Bossa şi portugheza merg bine cu vinul roşu.

În maşină, ce muzică asculţi?

Tot ce prind, preponderent clasic.

În vacanţă ai fost?

Vacanţa e cam toată viaţa mea! Nicăieri nu simt că aş fi undeva „la serviciu”. Şi când stau cu copiii, gândul îmi zboară la idei muzicale sau de spectacol. Când sunt pe scenă, mă gândesc la familia mea superbă. Când mă aflu la o emisiune tv, vreau să-i văd pe toţi cu zâmbetele cât casa. Tratez cu sufletul tot ce mi se întâmplă. Când e vorba de creaţie, de cele mai multe ori îmi pun o întrebare: oare ceea ce fac ajunge la inimile oamenilor? În fiecare zi primesc o parte din răspuns, dar niciodată nu cred că o să-l ştiu pe tot.

Concertele de Crăciun, la Sala Palatului, pe 9 şi 10 decembrie:

După ce primele 100 de cadouri au plecat către primii 100 de cumpărători, Horia Brenciu suplimentează cadourile pentru primul său concert de Crăciun de la Sala Palatului. Nici nu s-au pus bine în vânzare biletele pentru primul concert de Crăciun al lui Horia Brenciu de la Sala Palatului, că primele 100 de bilete însoţite de cadourile aferente s-au şi epuizat. Aşa se face că artistul şi Eventim au suplimentat biletele însoţite de cadouri cu încă 50. Efervescent din fire, se pare că Horia nu a mai avut răbdare şi a început sărbătoarea mai devreme, oferindu-le deja cadouri cu surprize primilor săi spectatori. Pe 9 şi 10 decembrie, Horia Brenciu va petrece Crăciunul în mijlocului celei mai mari familii ale sale: publicul. La primul său show de Crăciun de la Sala Palatului peste 50 de artişti vor urca pe scenă alături de Horia Brenciu şi vor oferi nu numai spectacol şi muzică specială de Crăciun, ci şi multe daruri şi bucurie. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO