Căutare

Share this article

Situată în mijlocul Turciei, Cappadocia este destinaţia perfectă pentru cei care vor să trăiască o continuă mirare şi plăcere. Fie că descoperi lăcaşurile de cult săpate de vechii creştini sub pământ, fie că alegi să zbori într-un balon cu aer deasupra stâncilor sculptate de ape şi vânturi în forme ciudate de ciuperci sau coşuri de fum, Cappadocia cea pomenită în Biblie, te va învălui în mistere ascunse adânc în istoria ei care începe cu peste 6000 de ani înainte de Christos.
Peisajele sunt parcă de pe Lună, celebrele coşuri din stîncă, înalte de câteva zeci de metri, numite „ale zânelor”, completându-se cu ochiuri de ferestre decupate în stânca moale, vulcanică.
Cerul este la vedere peste tot, nu este obturat de nimic. Şi, dacă alegi să petreci câteva zile în zona Nevsehir, aproape de Goreme – zonă inclusă în patrimoniul UNESCO -, atunci poţi opta între House Hotel din Ortahisar, Argos Hotel sau Ariana Lodge, ambele din Uchisar. Sunt hoteluri de 5 stele, cu tarife de la 90 Euro până la 300 Euro pe noapte.

House Hotel
Puţine lucruri s-au schimbat, de-a lungul timpului în Ortahisar. Caii care trag trăsurile pe străzile pietruite, oferă o imagine de bun-venit care te introduce imediat în atmosfera unică a locului. În mijlocul oraşului se află o cetate tăiată dintr-o coloană de piatră ce poate fi admirată chiar din hotelului. Restaurantul te invită să guşti o mare varietate de feluri adaptate şi interpretate din bucătăria turcească. Spa-ul, aflat într-n spaţiu holistic, mistic, este perfect pentru masaj, tradiţionalul hammam sau meditaţie la lumina lumânărilor.
Oricât de vintage este interiorul, nu lipsesc însă, elementele moderne: WIFI, Tv, toate ascunse în spatele unor parvane de lemn frumos sculptat. 

Argos Hotel
Hotelul este localizat într-o fostă mănăstire restaurată în aşa fel încît se păstrează atât aerul mistic dat de decoraţiunile specifice, dar şi aerul modern, oferit de spaţiile amenajate între pereţii pereţi primordiali. Situat în vechiul sat Uçhisar, cel mai înalt oraş din Capadocia biblică, Argos stă în mijlocul unui peisaj selenar care sfidează imaginaţia! Arhitectura umană se îmbină perfect cu sculpturile făcute de vânt şi ploaie. Spaţiile exterioare sunt populate de grădini şi terase şi viţă de vie. Sub acest hotel se află un labirint de tuneluri şi pasaje care erau adăposturile ascunse ale unui oraş subteran, acum devenite săli de întâlnire şi pivniţe de vinuri private aprovizionate cu vinuri locale din podgoriile proprii.


 

Ariana Lodge
Construit la înălţime, acolo de unde se poate vedea Cappadocia antică, Ariana Lodge este un loc rustic, dar atât de luxos, de unde se poate explora întreaga magie selenară a zonei.
Sunt 11 apartamente elegante la Ariana Lodge. Fiecare este personalizat şi proiectat pentru a satisface nevoile oaspeţilor. Luxul sustenabil este cheia construcţiei, iar tehnologiile avansate de construcţie au fost utilizate pentru a minimiza impactul hotelului asupra mediului local spectaculos. Cel mai evident exemplu este modul în care hotelul este construit pe panta unui deal, fără a atrage atenţia, într-un fel discret, pentru a pune în valoare doar aspectul Văii Uchaisar.
O cramă privată şi un restaurant gourmet asigură oaspeţilor plăcerea experienţelor culinare, în timp ce o sală de gimnastică şi centru de afaceri, le stă la dispoziţie celor care doresc să rupă relaxarea continuă.


 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO