Căutare

Share this article

Una dintre problemele puse pe masa discuţiilor de când au început recomandările de a sta mai mult pe acasă în perioada pandemiei de coronavirus este cea a muncii de acasă. Sunt o mulţime de companii care au reuşit ca în câteva zile să îşi poată organiza angajaţii astfel încât să poată lucra în acest fel. Sunt însă mulţi care au fost trimişi în şomaj tehnic, alţii au fost deja concediaţi şi o mulţime de afaceri mici sunt în pragul falimentului. Aşa că este firesc ca oamenii să înceapă să caute idei de afaceri de acasă pentru a reuşi să meargă mai departe. Sunt meserii despre care se spune că nu se pot face decât împreună cu clientul sau în mediul fizic, dar sunt persoane şi companii care s-au adaptat şi au venit cu oferte online. Să vedem despre ce este vorba!

Idei de afaceri de acasă – Programe online de antrenamente fizice

Instructorii de fitness, dans, yoga sau pilates s-au trezit de pe o zi pe alta cu chirii şi angajaţi de plătit, dar cu sediile goale. Mulţi dintre ei s-ar reorientat rapid şi au mutat orele online. Cu ajutorul platformelor dedicate conferinţelor video reuşesc să îşi ţină programele de antrenament în timp real şi la aceleaşi ore cu care erau obişnuiţi clienţii lor.

Pe lângă cursurile de grup, poţi acorda în continuare antrenamente private pentru cei care au nevoie de programe personalizate. Ai putea crede că sunt atât de multe clipuri pe Youtube după care pot repeta oamenii, încât nu ai şanse de câştig. În fapt este dovedit că cei mai mulţi dintre cei care veneau la cursuri vor avea nevoie de ghidaj în continuare, nu doar pentru antrenamentele fizice, cât mai ales pentru motivaţia pe care poate nu o regăsesc în propria persoană.

Idei de afaceri de acasă – Şcoli private, afterschool-uri şi grădiniţe cu programe online

Şi instituţiile educaţionale au fost nevoite să caute soluţii de a-şi continua activitatea pentru a rămâne pe piaţă. Cu ajutorul aceloraşi platforme de conferinţe video, profesorii intră în direct cu elevii lor, predau, acordă suport la teme şi fac chiar activităţi cu copiii, menite nu doar să îi ajute să continue procesul de învăţare, dar şi să suporte mai uşor această perioadă de izolare.

Faptul că cei mici se pot vedea în continuare cu colegii şi profesorii, că au ocazia să interacţioneze cu ei şi să păstreze un program apropiat de cel obişnuit este extrem de important pentru ei.

Idei de afaceri de acasă – Cursuri/meditaţii online

O idee bună pentru o afacere de acasă este şi să dai meditaţii online, în cazul în care ai pregătire didactică. Copiii au în continuare nevoie de ajutor, iar părinţii nu vor ca aceştia să piardă vremea prin casă şi, eventual, să şi uite ceea ce învăţaseră deja. Este un lucru bine-cunoscut faptul că este nevoie de consolidare constantă a cunoştinţelor, iar dacă urmează şi examene importante, aportul profesorului este cu atât mai important. În acest caz nu ai nici măcar nevoie de vreo platformă complexă, poţi folosi şi o aplicaţie precum Skype sau Whatsapp call.

Poate nu eşti profesor de şcoală, dar ai ţinut până acum prezentări sau cursuri în alte domenii. Orice cursuri ai fi organizat de-a lungul vremii, fie că vorbim de unele profesionale sau de unele dedicate copiilor, e momentul să le muţi în online. Oamenii sunt în continuare interesaţi să înveţe ceva nou, ce îi poate ajuta în dezvoltarea carierei sau în reconversie profesională, aşa că restructurează-ţi informaţiile pentru a fi mai uşor de predat online şi anunţă-ţi partenerii că îţi găsesc serviciile într-un nou format. În acelaşi timp părinţii au mare nevoie de nişte pauze, aşa că dacă cursurile tale erau dedicate celor mici, continuă. Afacerea ta poate prinde aripi.

Idei de afaceri de acasă – Cosmetice şi produse de îngrijire home made

Deşi farmaciile sunt la mare căutare zilele acestea şi printre puţinele locuri rămase deschise, există posibilitatea de a dori să-ţi muţi activitatea la adăpostul casei. Instrumentele le ai, cunoştinţele le ai, nimic nu te opreşte să îţi creezi propria gamă de produse de îngrijire. Doamnele şi domnişoarele, în mod deosebit, au nevoie în continuare de creme, demachiante şi orice alte produse din acest domeniu. Mai mult, dacă ai ingredientele necesare poţi produce şi atât de căutatele produse de dezinfectare, atât din cele dedicate mâinilor, cât şi din cele dedicate suprafeţelor.

Idei de afaceri de acasă – Servicii de comunicare

Mai ales în această perioadă, mai mult ca niciodată, companiile sau persoanele publice au nevoie să comunice corect, rapid şi eficient. Oferă-ţi serviciile în acest domeniu şi nici nu eşti nevoit să părăseşti casa. Poţi oferi servicii de comunicare de criză, poţi realiza comunicatele de presă, poţi gestiona apariţiile media, comunicarea internă şi comunicarea în Social Media.

Idei de afaceri de acasă – Servicii de traducere

De servicii de traducere este în continuare mare nevoie şi nu ai nevoie de un spaţiu deschis publicului ca să le poţi realiza. Magia internetului face posibil ca orice document să ajungă la tine fără nevoia unor intermediari, iar tu nu ai nevoie decât de intrumentele pe care le foloseai şi până acum.

Nici translatorii nu trebuie să aibă de suferit. Având în vedere că în această perioadă mai toate întâlnirile, conferinţele s-au mutat în mediul online, îţi poţi oferi în continuare serviciile, doar că de la tine de acasă.

Idei de afaceri de acasă – Consultanţă design interior

Sunt mulţi pentru care izolarea înseamnă şi nevoia de a redecora, doar că nu toţi avem cunoştinţe şi fler pentru aşa ceva. Un designer de interior îşi poate face treaba şi de la distanţă, aşa că nu te feri să îţi transformi puţin serviciile. Cu fotografii, filmări şi dimensiuni trimise de client îi poţi oferi recomandările şi sfaturile de care are nevoie.

Idei de afaceri de acasă – Servicii de nutriţie

Statul foarte mult timp în casă înseamnă pentru unii şi mai mult timp petrecut în bucătărie, dar şi mâncat mai mult. Ronţăielile devin o obişnuinţă, iar alimentaţia în exces şi, în unele cazuri, nepotrivită poate cauza probleme de greutate şi de sănătate.

Clienţii tău au nevoie de consultanţă mai ales acum, aşa că mută întâlnirile în online şi ajută-i să treacă mai uşor peste această perioadă. Nu doar că îi ajuţi să se menţină sau să slăbească, după caz, dar meniurile sunt şi ele de un real folos. Ştim cu toţii cât de greu este să găseşti un răspuns la celebra întrebare: „Şi eu ce mai gătesc azi?”

Idei de afaceri de acasă – Croitorie/retuşuri la comandă

Nu este un secret că nu suntem toţi îndemânatici, aşa că profită de talentele tale şi oferă-ţi serviciile construind, în acelaşi timp, o afacere de acasă. Fie că execuţi haine la comandă sau doar că le repari sau modifici pe unele deja existente, poţi efectua probele şi poţi lua măsurile prin video call, cu ajutorul direct al clienţilor pe care îi instruieşti exact cum şi ce anume trebuie să măsoare.

Idei de afaceri de acasă – Servicii psihologice online

În mod firesc şedinţele la psiholog au ca punct important tocmai posibilitatea de interacţiune între pacient şi medic – privirile, semnalele non-verbale sunt foarte importante în terapie – dar toate acestea se pot realiza şi fără prezenţa fizică în acelaşi loc. Invită-ţi pacienţii prin video call în cabinetul tău de acasă şi şedinţele nu vor avea deloc de suferit. Mai mult, ai şanse ca afacerea să crească pentru că izolarea şi singurătatea îşi pun amprenta asupra multora, iar ajutorul de care au nevoie trebuie să vină de la un specialist.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO