fbpx

Căutare

Share this article

Hotelul de Gheaţă din Suedia (ICEHOTEL) şi-a deschis porţile, iar imaginile din interiorul hotelului sunt de-a dreptul impresionante. Arta se îmbină cu strălucirea de cristal a lucrărilor în gheaţă, oferindu-i hotelului o alură de basm. ICEHOTEL 2017-2018 cuprinde apartamente sculptate care lasă impresia unei jungle îngheţate. Veţi fi uimiţi să descoperiţi aici o gorilă de munte gigantică şi o zonă de nori îngheţată. ICEHOTEL a fost fondat în anul 1989 şi de atunci renaşte în fiecare iarnă sub un nou concept.

Hotelul şi-a deschis porţile pe 15 decembrie şi este situat în localitatea Jukkasjärvi  din Suedia. Ce-a de-a 28-a ediţie a hotelului cuprinde 35 de apartamente de lux (fiecare cu un concept artistic unic), un bar, o capelă de gheaţă şi o galerie de gheaţă. Hotelul este, în mod evident, deschis doar pe timpul iernii, înainte ca gheaţa să se topească, iar apa hotelului perisabil să se reverse în râul Torne din apropiere.

Un număr de 36 de artişti din toate colţurile lumii au lucrat la conceptul şi operele de artă din interiorul hotelului, sculptând nu doar apartamentele, ci şi o sală de primire şi o sală de ceremonii cu totul specială.

Oaspeţii ICEHOTEL pot coborî într-o „mină” subterană de gheaţă, pot călători în „jungla” îngheţată sau se pot urca într-o mină subterană cu elemente de gheaţă cristalină, se pot „rătăci” într-o junglă  îngheţată sau pot descoperi o lume inspirată din călătoria refugiaţilor de-a lungul Mării Mediterane.

Ediţia 28 a celebrului hotel a început să prindă contur încă din luna martie a acestui an, atunci când mii de blocuri de gheaţă au fost aduse din râul Torne.  A fost nevoie de peste 500 de tone de gheaţă naturală pentru ca hotelul să fie sculptat. În holul principal al hotelului veţi găsi un candelabru format din 1000 de cristale de gheaţă sculptate manual, iar spaţiul este decorat cu peste 200 de flori din gheaţă şi zăpadă lucrate, de asemenea, manual. Detalii despre hotel şi spaţiile de cazare găsiţi pe www.icehotel.com

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO