Căutare

Share this article

Futurologii sunt cei care spun cum va arăta viitorul şi poate unul dintre cei mai cunoscuţii este Ray Kurzweil – directorul Google care a previzionat existenţa smartphone-urilor, dezvoltarea cloud computing-ului şi apariţia maşinilor care se conduc singure. Iar ultima lui previziune, făcută la o conferinţă New York Times, spune că oamenii îşi vor crea propriile haine acasă pe scară largă cu ajutorul imprimantelor 3D până în 2020. La dezvoltarea acestui domeniu cor contribui evoluţia materialelor pentru aceste dispozitive, existenţa pe piaţă a tiparelor gratis şi posibilitatea de a învăţa cu uşurinţă programe de programare pentru imprimantele 3D.

Kurzweil spune că în cel mult 10 ani imprimarea acasă, pe propriile dimensiuni, a unei rochii sau cămăşi, va fi la îndemâna oricui. Afirmaţia lui vine în ideea în care lumea modei este tot mai atentă la acest trend, dar nu vede o creştere exponenţială a interesului în rândul consumatorului. COO-ul de la Nike, Eric Sprunk a spus şi el, de curând, că se aşteaptă ca în vitorul apropiat să ne putem printa proprii pantofi sport singuri, acasă. La nivel de industrie, s-au făcut unele experimente cu imprimarea 3D, care şi-au găsit loc şi în expoziţia „Manus x Machina” de la MET.

Ce va fi, urmează să aflăm. Dar este plăcut să ne imaginăm un viitor în care vom arăta nepoţilor prima noastră imprimantă 3D cu aceeaşi emoţie şi bucurie cum au făcut-o şi bunicile noastre cu maşinile de cusut Singer. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO