fbpx

Căutare

Share this article

Mai ţineţi minte când vă povesteam de “Wool Runner”, pantofii realizaţi integral din lână, despre care cei din lumea modei spuneau că sunt “cei mai confortabili pantofi din lume”?

Aceştia erau realizaţi de Allbirds, o companie din Silicon Valley care produce încălţăminte eco friendly. Cine credeţi că a ales să investească acum în Allbirds, care şi-a anunţat de curând şi cel mai nou stil, papucii Zeffers, ale căror tălpi nu sunt din spumă de palstic, ci din trestie de zahăr?

Leonardo DiCaprio, ”the greenest guy in Hollywood”, cum a mai fost numit actorul pentru faptul că susţine tot felul de proiecte privind protejarea mediului înconjurător, este cel care a decis să susţină finaciar Allbirds.

„Crearea de produse de consum durabile necesită un angajament profund din partea brandurilor care înţeleg rolul pe care îl au în rezolvarea crizei noastre de mediu”, a afirmat DiCaprio. „Allbirds se află în fruntea dezvoltării de noi materiale care vor servi drept model pentru industria încălţămintei. Acest tip de inovare este esenţial pentru crearea unui viitor mai durabil. Sunt mândru să mă înscriu în companie ca investitor”, a mai spus actorul.

DiCaprio este unul dintre cei care şi-a folosit din plin faima şi averea pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, Fundaţia Leonardo DiCaprio donând 80 de milioane de dolari începând cu 1998, inclusiv o subvenţie de 20 de milioane de dolari pentru 100 de habitate destinate animalelor sălbatice, în 2017.

Mai mult, a susţinut public Vrai & Oro, un brand dedicat bijuteriei sustenibile; a investit în Beyond Meat, o alternativă la carne bazată pe plante; conduce un Toyota Prius (maşină electrică); construieşte o staţiune ecologică pe o insulă privată din Belize. Dacă mai punem la socoteală documentarele pe care le-a produs – ”A Plastic Ocean”, ”Before the Flood”, ”The Ivory Game”, ”Cowspiracy: The Sustainability Secret” – înţelegem de ce implicarea lui în proiectul Allbirds este mai mult decât binevenită.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO