fbpx

Căutare

Share this article

Opera lui este „transcendentală” şi uneşte „măestria cu inovaţia şi clasicismul”, a motivat juriul prestigiosul premiul spaniol Premiul Prinţesei de Asturias pentru Arte decizia de a-l onora în acest an cu marele premiu pe cineastul american Martin Scorsese.

”O figură incontestabilă a cinematografiei contemporane”, Scorsese a intrat în istoria filmului cu titluri precum „Taxi Driver„, „Cape Fear”, „Casino” şi „The Wolf of Wall Street”. A fost nominalizat de 12 ori la Oscar, find recompensat cu râvnitul premiu al Academiei Americane de Film pentru regia filmului ”Cârtiţa/ The Departed” (2006).

Foto: Hepta

Regizorul mai are în portofoliu şi patru Globuri de Aur, două premii Emmy, două trofee BAFTA (dintre care, pentru întreaga carieră) şi un Palme d’Or.

Premiul în valoare de 50.000 de euro (pe care Scorsese îl va primi în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura în această toamnă în Oviedo (capitala Principatului Asturias) se enumără printre cele opt recompense pentru ştiinţe, sport şi cercetare oferite de fundaţia care poartă numele Prinţesei Leonor. În trecut, au mai fost recompesnaţi cu Premiul Prinţesei de Asturias pentru Arte: regizorii Woody Allen, Francis Ford Coppola şi Pedro Almodóvar, arhitecţi precum Óscar Niemeyer, Frank Gehry şi Santiago Calatrava şi muzicieni ca Paco de Lucía şi Bob Dylan.

Foto: Hepta

Acest premiu a fost înfiinţat din dorinţa de a-i celebra pe cei care contribuie la promovarea valorilor ştiinţifice, culturale şi umane.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO