fbpx

Căutare

Share this article

Barbie a lansat seria de păpuşi „Inspiring Women”, care împrumută chipul unor femei celebre, care au făcut istorie. Artista mexicană Frida Kahlo, aviatoarea americană Amelia Earhart, bucătarul-şef Hélène Darroze, campioana la snowboard Chloe Kim sau matematiciana Katherine Johnson sunt doar câteva dintre acestea

În prima serie se numără şase sportive de înalt nivel, o regizoare (Patty Jenkins, realizatoarea filmului „Wonder Woman”), o femeie care luptă pentru apărarea vieţii în sălbăticie, două creatoare de modă, o jurnalistă, o actriţă şi o dansatoare, precizează News.ro.

Găsiţi aici lista completă a femeilor extraordinare care au inspirat aceste păpuşi, şi care îşi propun să inspire fetiţele din lumea întreagă.

 

 

La sfârşitul lui noiembrie 2017, Mattel a lansat o nouă păpuşă Barbie care poartă jihab, modelată după scrimera americană Ibtihaj Muhammad. Sportiva, care a fost prima atletă americană care a concurat la Jocurile Olimpice purtând jihab, a câştigat medalia de bronz cu echipa de sabie la Rio de Janeiro 2016.

Barbie cu jihab face parte din linia „Shero” de păpuşi produse de Mattel, fiind inspirată de femeile care depăşesc barierele sociale, precum Misty Copeland, care a fost prima femeia afro-americană dansatoare principală la American Ballet Theater, dar şi modelul supraponderal Ashley Graham.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO