Căutare

Share this article

Viktor şi Amalija Knavs, părinţii de origine slovenă ai Melaniei Trump, sunt, de-acum, rezidenţi permanenţi ai Statelor Unite, după cum a declarat Michael Wildes, avocatul acestora, citat de Washington Post: ”Pot să confirm că părinţii doamnei Trump sunt amândoi în mod legal în Statele Unite, cu statutul de rezidenţi permanenţi”, a transmis acesta specificând că ”familia, care nu face parte din administraţie, a cerut ca viaţa sa privată să fie respectată şi nu va face vreo declaraţie pe această temă”.

Foto: Hepta

Vestea a trezit nemulţumiri în masă pornind de la ideea că familia prezidenţială ar fi profitat de un program de unificare a familiei, cunoscut sub numele de ”migranţi în lanţ”, pe care Donald Trump a promis că îl desfiinţează. Programul permite cetăţenilor naturalizaţi să sponsorizeze vize pentru membrii apropiaţi ai familiei, ceea ce pare să fi fost colacul de salvare al părinţilor Melaniei (care are cetăţenie americană încă din 2006). Acum, că sunt posesori ai Cărţilor Verzi (sau Green Cards), Viktor şi Amalija Knavs ar avea dreptul să trăiască şi să lucreze pe o perioadă nedeterminată în Statele Unite (deşi amândoi sunt pensionari), pavându-ţi totodată drumul spre obţinerea cetăţeniei.

Foto: Hepta

Există, după cum se ştie, doar câteva modalităţi prin care imigranţii în SUA pot obţine Green Card-urile, majoritatea fiind bazate pe legături de familie. Un număr mai mic este acordat imigranţilor pe baza locurilor de muncă, iar alte categorii includ refugiaţii şi alte cazuri speciale. 

Pentru a solicita o viză de imigrare, un cetăţean străin care intenţionează să imigreze ar trebuie să fie sponsorizat de către o rudă care este deja cetăţean american sau rezident permanent al SUA, sau de către un potenţial angajator din SUA. Înainte de solicitarea unei vize de imigrare, acesta trebuie să aibă însă o petiţie aprobată.

Obţinerea Cărţii Verzi (care îşi oferă dreptul legal de a trăi şi lucra permanent în USA, asistenţă medicală, învăţământ şi numeroase alte avantaje) este un demers extrem de dificil, care poate dura, în cel mai bun caz cinci ani, iar în cel mai rău caz, între 10 şi 12 ani, una din modalităţile de obţinere fiind Loteria Vizelor (tragere la sorţ prin sistem computerizat în urma căruia sunt oferite anual 50,000 de Cărţi Verzi personelor din toată lumea). Înscrierea la Loterie se face însă cu aproximativ cu doi ani înainte ca aceasta să aibă loc.

Cât priveşte politica anti-imigrarea a lui Trump, acesta continuă să se opună ferm imigrării persoanelor din ţările musulmane şi din America Latină, şi luptă, alături de aliaţii săi din congres, să o reducă dramatic, limitând sponsorizarea soţilor şi copiilor minori, inclusiv scăderea pragului pentru copiii minori de la 21 la 18 ani. Trump a susţinut de altfel şi un sistem bazat pe merite, care să îi privilegieze pe imigranţii calificaţi şi să-i defavorizeze pe  imigranţii clandestini.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO