fbpx

Căutare

Share this article

În martie 1955, James Dean – vedeta de la Hollywood care a intrat în istoria cinematografică cu “Rebel Without a Cause/Rebel fără cauză”, “East of Eden” şi “Giant” – se număra printre primii cumpărători ai unui Porsche Speedster, model aflat în ediţie limitată. Chiar înainte să înceapă filmările la “Rebel fără cauză”, James Dean a făcut prima cursă cu Speedster-ul său, un coupe superb, alb cu interior negru, pe Palm Springs, California. Era cu doar câteva luni înainte ca actorul, pasionat totodată de cursele de maşini, să piară într-un accident stupid de maşină. Îşi schimbase între timp Porsche Speedster cu un Porsche 550, maşina de curse pe care o conducea atunci când se îndrepta spre o competiţie şi când a fost implicat într-o coliziune care i-a curmat viaţa la doar 24 de ani.

Foto: Bonhams

Ei bine, unul din modele preferate de acest „rebel fără cauză„, un Porsche 356 Speedster, va fi licitat în acest weekend în cadrul unei licitaţii Bonhams, la Zoute, Begia. Coupe-ul negru, din 1957, a căruia valoare este estimată la 360.000 – 420.000 de euro, reprezintă o familie de maşini descrisă de pasionaţi ca fiind “cool”, familie ce a fost lansată, în ediţie limitată, pe la sfârşitul anilor ’40 ca o versiune sport a modelului Volkswagen Beetle. La fel ca nemuritorul „Beetle”, modelul 356 a folosit o caroserie de oţel, un şasiu de tip platformă cu motorul răcit cu aer şi montat în spate şi o suspensie independentă.

 

Primul Speedster a fost vândut în SUA pentru mai puţin de 3.000 de dolari, (aproximativ 20.000 de lire sterline în banii de azi). Aşa încât suntem curioşi cu cât se va vinde astăzi acest model de Porsche, care a fost câdva preferatul unui talentat actor de la Hollywood.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO