fbpx

Căutare

Share this article

Drumuri? Acolo unde mergem, nu avem nevoie de drumuri„, spune personajul Doc Brown în filmul “Back to the Future”, înainte de a se urca într-o super maşină DeLorean. Pentru că ştie cum arată viitorul, Paul DeLorean, CEO-ul DeLorean Motor Company (celebra companie americană producătare de maşini sport), a conceput un model de maşină zburătoare electrică, cu emisii 0, pe care să o poată folosi orice om de pe Pământ. Botezată DR-7, maşina zburătoare cu două locuri este un model compact, cu design minimalist, cu o lungime de 6 metri, ce combină ventilatoarele rotative cu un sistem de control autonom al zborului, ceea ce permite ca maşina să poată fi condusă de un pilot minim instruit.

Ideală pentru uz privat sau pentru zborul urban, maşina – care poate atinge o viteză maximă de 386 km/h – are două seturi de aripi, o pereche în faţă şi alta în partea din spate (plus câteva aripi de dedesubt), ce se pot deschide şi închide, astfel încât maşina să poată intra într-un garaj sau loc de parcare.

Foto: Hepta

Ceea ce face cu adevărat diferit DR-7 de alte modele de maşini zburătoare este o pereche de nacele cu ventilaţie electrică de 360 de grade fixată pe axa centrală, despre care compania spune că este mai simplă şi mai ieftină decât modelele similare cu mai multe motoare. „Performanţă, fiabilitate şi stabilitate sporită„, promit reprezentanţii companiei cu acest model special. În plus, sistemul de zbor autonom include şi o versiune manuală ce răspunde dorinţelor piloţilor mai experimentaţi.

Două modele DR-7 au fost deja construite, compania urmând să finalizeze şi un prototip de zbor de dimensiuni mai mari în decurs de un an. După finalizarea acestuia, vor fi efectuate zboruri de testare fără pilot, cel mai probabil într-o zonă deşertică, după cum lasă să se înţeleagă Paul DeLorean. 

Foto: Hepta

DeLorean, care declară că sistemul de propulsie electrică reîncărcabilă face ca DR-7 să atingă 241 km/h pentru o distanţă de 193 km, îşi doreşte ca maşina lui să poată ajunge la altitudini mai mari decât alte prototipuri asemănătoare. 

 

Designul rezolvă o mulţime de probleme majore de transport şi ineficienţe, cum ar fi deteriorarea infrastructurii, poluarea şi congestionarea rutieră„, ne asigură Paul DeLorean, care vrea ca DR-7 să nu fie doar o simplă jucărie folosită de cei bogaţi, ci un mijloc de transport util şi eficient.

Foto: Hepta
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO