fbpx

Căutare

Share this article

LIFE.ro cu sprijinul Romanian Golf Association a organizat cea de-a patra ediție a Women’s Golf Day, un eveniment dedicat doamnelor și domnișoarelor, ce se celebrează în aceeași zi în peste 900 de cluburi de golf din 52 de țări din întreaga lume.

Pentru al patrulea an la rând, LIFE.ro a organizat Women’s Golf Day pe range-ul de golf de la Stejarii Country Club unde au participat peste 100 de jucătoare de golf și doamne pasionate de acest sport care au încercat pentru prima dată să lovească mingea cu crosa.

A fost o dublă competiție, una pentru jucătoarele membre ale RGA, și o a doua adresată începătoarelor, fiecare desemnându-și câte trei câștigătoare. Iar pentru că acest eveniment este unul dedicat femeilor din întreaga lume, fetițele pasionate de golf au avut și ele competiția lor.

Pentru pasionatele de golf, organizatorii au pregătit concursul Drive, Pitch & Putt care a presupus lovituri cu putterul de la 5 m pe green, lovitura de pitching cu scopul de a atinge gongul la o distanţă de 20 m, precum şi lovitura cu driverul, “longest drive”. Fiecare participantă a efectuat câte 3 lovituri la fiecare probă, sub supravegherea arbitrilor dedicaţi. La final, punctele au fost adunate, iar clasamentul a fost: Kornelia Nagy-Bege pe locul întâi, urmată de Carmen Schwoebel pe locul al doilea și Mihaela Kovacs pe locul al treilea.

Pentru tabăra începătoarelor, organizatorii au pregătit o competiţie de putting ce a presupus 3 lovituri de putter pe green de la o distanţă de 2 m de steag. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Enciu Mirela pe locul întâi, Anca Păuna pe locul al doilea şi Teodora Șaguna pe locul al treilea.

Micuţele golferiţe cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani au participat la un concurs distractiv tot din trei probe pentru „noua generaţie de jucătoare”, iar cele mai bune scoruri au fost obținute de Maria Jigman pe locul întâi, Emma Lucy Perrin pe locul al doilea și Maria Roman pe locul al treilea.

Micuţele golferiţe cu începătoare au participat la un concurs distractiv de putting, iar celemai bune rezultate au fost obținute de Alma Iliașa pe locul întâi, Ina Carolina Toth pe locul al doilea și Teodora Gavriluț pe locul al treilea.

Proba Specială BRD&ALD a fost câștigată de Carmen Schwoebel, iar cea de Hole in One de Cătălina Jigman.

LIFE.ro este singura publicație românească de lifestyle care dedică secțiune specială golfului.

Romanian Golf Association, cea mai activă asociație care promovează golful în România și-a deschis porțile în 2015 cu două doamne membre fondatoare printre care mă număr, iar patru ani mai târziu, numărul doamnelor iubitoare de golf a ajuns la 53 dintr-un total de 196 de membri. La nivel mondial, numărul doamnelor reprezintă 24 % din totalul jucătorilor de golf, în creștere de la 13 % cu cinci ani în urmă (Sursa: Golf Industry Report 2018 pregătit de National Golf Foundation).

Partenerii oficiali ai evenimentului: BRD Groupe Societe Generale și ALD Automotive.

Women’s Golf Day a fost organizat cu sprijinul: L’OrEau Thermale AvèneFitbit.

Mulțumiri către: VinarteAqua CarpaticaZexe BraserieLeonidas, NiranCanahSloopHäagen-DazsTheodora Golf Club şi Lighthouse Golf and Spa Resort.

Și nu în ultimul rând îi mulțumim colegei noastre, Mirela Vașadi Blasius și Cătălinei Jigman, Lady Captain Lighthouse Golf Club.

  • Foto: Raduly Laszlo
  • Foto: Raduly Laszlo
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO