„Inimi cicatrizate”, pe DVD - LIFE.ro

Căutare

Share this article

”Inimi cicatrizate” – filmul adaptat de Radu Jude după scrierile lui Max Blacher ce vorbeşte despre experineţele extreme trăite de un tânăr bolnav de tuberculoză în timp ce este internat într-un sanatoriu de la malul Mării Negre – se află de acum şi pe DVD.

Foto: Imdb

Dublu premiat la Festivalul de la Locarno (premiul special al juriului şi Don Quijote Prize), recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de la Mar del Plata şi cu patru trofee Gopo, ”Inimi cicatrizate” are la bază un scenariu scris chiar de Jude care i-a ales pentru distribuţie pe actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin şi Adina Cristescu.
DVD-ul a fost lansat într-o ediţie premium ce cuprinde filmul, cu subtititrări în limba engleză, trailerul oficial şi o broşură realizată de artistul vizual Arnold Estefan. În broşură se regăsesc texte critice de Veronica Lazăr şi Andrei Gorzo („Inimi cicatrizate” – un film de Radu Jude), Norman Manea („M. Blecher – între biografie şi creaţie”), o poezie de Geo Bogza („De vorbă cu M. Blecher”), nuvela „Berck – oraşul damnaţilor” a lui M. Blecher şi fotografii realizate de băimăreanul Silviu Gheţie.

Foto: Imdb

DVD-ul poate fi găsit în reţeaua libăriilor Cărtureşti şi online, pe cărtureşti.ro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO