fbpx

Căutare

Share this article

Cei de la Jaguar tocmai au scos la rampă Jaguar E-Type Zero, „cea mai frumoasă maşină realizată vreodată de mâinile omeneşti”, după cum o numeşte Business Insider. Cu un look asemănător celui din seria 1.5 Jaguar E-Type Roadster din 1968, noua maşină a fost regândită ca un Jaguar Land Rover Classic Works, primind în plus o propulsie electrică specială care produce până la 220kW.

E-type Zero păstrează aşadar stilul clasic al modelului, care a fost odată apreciat de Enzo Ferrari ca fiind „cea mai frumoasă maşină din lume„, combinând însă, după cum spune Tim Hannig, directorul Jaguar Land Rover Classic, “experienţa dinamică de tip E cu performanţe sporite de electrificare„, combinaţie care creează “o senzaţie uluitoare în timpul condusului”.

Cu un acumulator litiu-ion de aceleaşi dimensiuni şi o greutate similară cu motorul iniţial cu şase cilindri utilizat în tipul E, cu un motor electric ce ar putea fi schimbat (dacă proprietarul ar dori asta) cu versiunea cu gaz, E-Type are o acceleraţie rapidă, putând ajunge de la 0 la 62 de km în doar 5, 5 secunde.

Foto: You Tube

Ideea de a combina modele clasice cu sistemul de electrificare şi alte tehnologii moderne cum ar fi farurile cu LED-uri (ca şi în cazul E-type Zero) este o modalitate ingenioasă de a atrage clienţi tineri, după cum cred cei de la The Verge, care cred că aceştia au capacitatea de a aprecia trecutul rezonând în acelaşi timp cu tot ce ţine de tehnologia viitorului.

Vedeta evenimentului JLR Tech Fest de la Londra, deschis publicului între 8 şi 10 septembrie, E-type Zero este o bijuterie despre a cărei valoare nu ştim deocamdată câte zerouri însumează.

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO