fbpx

Căutare

Share this article

James Bond se întoarce… în timp. Cel puţin asta sugerează autorul următorului roman care îl are în prim plan pe agentul 007.

Autorul Anthony Horowitz şi editorul Jonathan Cape au anunţat că următorul roman din seria James Bond se va numi „Forever and a Day”, un thriller gândit să fie prequel pentru Casino Royale (1953), primul dintre romanele originale ale lui Ian Fleming. Cartea începe cu agentul 007 „plutind” în apele din Marsilia, „ucis de o mână necunoscută”. Tot de la începutul cărţii aflăm că „e timpul ca un nou agent să preia ştafeta”.  Sigur că nu lipsesc din noul roman personaje legendare precum enigmaticul M şi Miss Moneypenney.

„Forever and a Day” ne duce în mijlocul „a ceea ce ar fi putut fi prima misiune a lui Bond”, a declarat Horowitz de curând pentru New York Times. Cartea pune în lumină „câteva dintre forţele care l-au transformat pe James Bond în figura emblematică pe care o cunoaşte întreaga lume”.

Aceasta este a doua carte Bond pe care o semnează Horowitz, cunoscut mai ales pentru seriile „Diamond Brothers” şi „Alex Rider”. Opera sa a fost autorizată de către Fleming Estate şi este primul autor oficial al Bond, un grup remarcabil din care fac parte şi William Boyd şi John Gardner, ceilalţi scriitori aleşi să „ţeasă” şi alte poveşti pe firul cronologic pe care a lucrat însuşi Flemming. Acţiunea primei cărţi din seria Bond semnată de Anthony Horowitz – „Trigger Mortis” (2015) –, avea loc după celebra confruntare dintre Bond şi Goldfinger.

Romanul „Forever and a Day” va fi publicat pe 31 mai în Marea Britanie şi în toamnă în S.U.A.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO