fbpx

Căutare

Share this article

Despre Jared Leto ai putea să vorbeşti o zi întreagă fără să te temi că rămâi fără subiecte de povestit. Împărţit întreaga viaţă între trupa sa, Thirty Seconds to Mars şi actorie, conform gândirii clasice, Leto n-ar fi putut face niciunul dintre lucruri bine. Dar excepţia face regula, iar el este, cu siguranţă, un fenomen excepţional. Are în palmares un Oscar, un Glob de Aur, un SAG, dar şi albume muzicale vândute în zeci de milioane de exemplare.

Jared Leto, actorul-cameleon

Este de notorietate faptul că Jared Leto îşi alege rolurile cu multă grijă şi le preferă pe cele mai grele sau mai controversate. În plus, este adeptul actoriei metodice, adică intră în pielea personajului şi rămâne acolo pe toată durata pregătirilor şi filmărilor. De-a lungul carierei a trecut prin transformări fantastice, cameleonice chiar, interpretând ba un transsexual seropozitiv, ba un drogat ori un asasin cu probleme de greutate.

Iar ultimul an i-a adus proiecte la fel de diferite şi de provocatoare. Unul dintre rolurile în care şi-a depăşit din nou limitele este cel al lui Paolo Gucci, în filmul lui Ridley Scott, House of Gucci. Iar Leto nu s-a dat de la nimic înapoi ca să intre cât mai bine în pielea personajului, un creator de modă încăpăţânat, dar complet lipsit de talent.

Am făcut totul pentru acest rol. Am tras linii de sos arrabbiata la mijlocul acestui film, aveam ulei de măsline în loc de sânge. Dacă mi-ați face o biopsie a pielii probabil că s-ar constata că sunt făcut din parmezan. Asta este scrisoarea mea de dragoste către Italia. A fost multă muncă şi pregătire şi da, am adoptat un accent italian şi m-am bucurat nespus că am făcut asta. Am coborât în acel hău creativ şi am devenit Paolo Gucci.

Transformarea a fost atât de mare încât nici cei mai înfocaţi fani n-au reuşit să-l recunoască în momentul în care a apărut pe ecran.

Foto: laprensa-ec.com

În thrillerul The Little Things actorul a fost la o altă extremă şi a intrat în rolul unui suspect de crime în serie. Şi aici însă a trecut prin multe transformări ca să ajungă acolo unde îşi dorea: şi-a schimbat nuanţa dinţilor, culoarea ochilor, felul de a merge şi, din nou, felul în care vorbeşte.

E provocator să intri atât de adânc în partea întunecată a umanităţii. La finalul fiecărui film eşti, de obicei, recunoscător pentru că apuci să iei o pauză şi ceva aer proaspăt, dar îţi ia ceva timp până ajungi să ieşi din starea iniţală.

Tot anul trecut Jared Leto a revenit şi în pielea înfiorătorului Joker, în Justice League: Snyder Cut, iar misiunea a fost cu atât mai greu cu cât pretenţiile fanilor sunt mari după ce faimosul personaj a fost interpretat magistral de actori ca Jack Nicholson, Heath Ledger şi Joaquin Phoenix. Fiecare dintre ei a venit cu ceva nou şi unic, iar fanii nu au fost tocmai încântaţi când a preluat Leto rolul. Actorul a luat lucrurile foarte în serios, ca de fiecare dată şi a petrecut ceva vreme în compania unor oameni care să îl ajute să înţeleagă mai bine psihologia personajului, de la psihiatri până la criminali extrem de periculoşi.

Cred că atunci când primeşti un rol, orice rol, devii parţial detectiv, parţial scriitor, iar asta este partea mea preferată din întreg procesul, descoperirea şi construirea personajului.

Foto: justfocus.com

Este un rol foarte toxic. Ai permisiunea de a încălca regulile şi de a te provoca pe tine însuţi, dar şi pe cei din jur printr-un mod cu adevărat unic.

Actorul american se pregăteşte acum de o nouă lansare, cea a filmului Morbius, un spinoff Spider-Man a cărei premieră este programată să aibă loc pe 1 aprilie, după ce a fost amânată deja de 6 ori până acum, din cauza pandemiei.

Leto îl joacă aici chiar pe Michael Morbius, un om de ştiinţă care a încercat să îşi vindece o boală a sângelui, dar s-a transformat într-un soi de vampir.

Citeşte şi: Joker sau cum un film controversat ar trebui să trezească o lume întreagă – LIFE.ro

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO