Căutare

Share this article
Despre cele mai trendy destinaţii de vacanţă şi despre plăcerea golfului am stat de vorbă cu Javier Garcia del Valle, directorul Happy Tour, cea mai mare agenţie de turism din România. 
 
Care este cea mai importantă tendinţă în preferinţele privind vacanţa pentru anul acesta?
Aş spune că asistăm la mai mult decât un trend, la o schimbare privind felul în care românii aleg să se bucure de vacanţa lor. Încă poţi observa, şi e valabil pentru un număr mare de oameni, charterele pentru vacanţa de vară în destinaţii precum Antalya, insulele greceşti, Tenerife, Mallorca etc., dar tot mai mulţi călători preferă să cumpere vacanţe personalizate, croaziere şi pachete turistice care pot oferi experienţe unice: golf, safari, tururi pentru degustări de vin sau mâncare etc. 
 
Care sunt, din perspectiva Happy Tour destinaţiile pe care românii le preferă?
Aş spune că sunt foarte bine definite în funcţie de sezon. Dacă în iarnă preferă, în general, o vacanţă la munte/schi, pentru vară, românii preferă destinaţii de plajă.  În restul anului, se bucură de vacanţe exotice sau călătorii de tip city break în oraşele europene. Aş spune că există un călător pentru orice vacanţă/destinaţie şi o vacanţă/destinaţie pentru orice tip de călător, indiferent de perioadă. 
 
Vă rog să faceţi o recomandare de vacanţă pentru cititorii life.ro, luând în considerare cel mai important/distractiv lucru de făcut vara aceasta. 
Depinde foarte tare de circumstanţe. Călătoreşti cu copiii şi vrei să te bucuri de aventură? Atunci du-i la unul dintre parcurile de distracţie din Europa: Disneyland Paris, Legoland, Port Aventura, Siam Park. Dacă vrei să te relaxezi, alege fie o vacanţă de lux în Caraibe, Seychelles, Maldive, ori alege o destinaţie mai ieftină şi mai apropiată precum Costa del Sol, Creta sau Antalya. Dacă îţi plac sporturile, poţi să joci golf în Spania, surf şi kitesurf în Tarifa sau Rodos. Dacă vrei ceva mai exotic, de ce să nu încerci oraşele Imperiale ale Marocului: Fes, Meknes, Marrakech sau Rabat? Dacă îţi place să împărtăşeşti din experienţele prin care treci împreună cu un grup, atunci ai la dispoziţie circuite îm America Latină, SUA sau Japonia. În funcţie de ce te interesează, există un loc pentru tine. 
 
Care sunt planurile şi obiectivele pe care vi le-aţi propus pentru Happy Tour anul acesta?
Principalul meu scop este să mă sigur că Happy Tour, în cele trei ţări în care activăm – România, Bulgaria şi Turcia, îşi menţine poziţia de lider în piaţă, continuând să crească şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor pe care le oferim. Sunt genul de persoană care preferă obiective pe termen scurt. Odată ce sunt atinse, trec mai departe. 
 
Care este primul lucru pe care l-aţi recomanda unui prieten venit în vizită în România?
În primul rând, i-aş spune că România este un secret bine ţinut. Dacă este păcat că promovarea noastră în afară este aproape inexistentă, este pe de altă parte adevărat că, într-un fel, acest lucru ajută la evitarea turismului de masă, ceea ce păstrează România reală. I-aş recomanda Transilvania, Delta Dunării sau Maramureş şi Bucovina. România este o ţară uimitoare şi are multe de oferit. 
 
Aveţi un top trei restaurante bucureştene pentru întâlniri de afaceri?
Fiind de origine spaniolă, trebuie să recunosc că restaurantele care servesc mâncare cu specific spaniol precum El Puerto Iberico şi Ali-Oli sunt mereu pe lista mea, nu am cum să mă abţin. Dar în afară de ele,  mi-e greu să aleg doar trei. Îmi plac Casa di David pentru că ştie să îşi păstreze standardele, apoi La Cantine de Nicolai şi Joseph. Să mănânci, pentru noi, spaniolii, e mai mult decât o nevoie fizică, este parte a culturii noastre, de care mă bucur. Cred într-un prânz bun sau o cină cu familia sau prietenii şi sunt multe locuri în Bucureşti care oferă o varietate de mâncare de calitate într-o atmosferă fantastică.  
 
Ce faceţi cel mai des ca să vă destindeţi atunci când sunteţi în Bucureşti?
Atunci când îmi permite vremea, îmi place să mă plimb cu familia şi câinele nostru prin pădure. Unul dintre lucrurile care mi-a atras cel mai tare atenţia este întâlnirea cu pădurea pe care Bucureştiul o oferă. Fiind din Iaga, un oraş însorit şi arid, verdele frumos al pădurilor care înconjoară Bucureştiul face să merite o plimbare. În rest, pe lista mea de relaxare intră şi condusul şi un pic de sport. 
 
Citiţi continuarea articolului aici
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO