Jeff Bezos, fondatorul Amazon, care a condus preţ de câteva ore topul celor mai bogaţi oameni din lume, este din nou pe locul al doilea - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Dacă ieri, Jeff Bezos (directorul general şi fondatorul Amazon), era declarat cel mai bogat om din lume – după ce acţiunile Amazon au înregistrat o creştere deosebită, în timp ce acţiunile Microsoft au scăzut concomitent -, iată că acum antreprenorul american a trecut din nou pe locul doi în topul celor mai bogaţi oameni ai Planetei, topul fiind din nou condus de Bill Gates.

Conform celor de la Bloomberg, preţ de câteva ore, averea lui Jeff Bezos a fost cotată la 90,9 miliarde de dolari, depăşind astfel averea de 90,7 miliarde de dolari a lui Bill Gates. Asta datorită creşterii preţului pe acţiunile Amazon cu aproximativ 15 dolari, în timp ce acţiunile Microsoft au înregistrat o mică scădere.

Dar şederea pe tron nu a durat mult pentru Bezos căci, după numai câteva ore de la „încoronare”, acţiunile Amazon au scăzut cu aproximativ 3%, ceea ce înseamnă că avearea şefului Amazon a scăzut de la 90,9 miliarde de dolari la 89,8 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Bill Gates a crescut până la 90,8 miliarde de dolari trasnformându-l iar în cel mai bogat om din lume.

 

Lansat în 1994 ca un magazin de cărţi electronice, Amazon este astăzi cel mai mare retail online din lume, focusat mai nou şi pe serviciile de cloud dar şi pe producţia de hardware şi de software. În timp ce tăticul lui, Jeff Bezos – care a fost şi unul dintre primii investitori Google –  deţine companii importante precum IMDB.com, serviciul de streaming video pentru jocuri Twitch sau Blue Origin, compania spaţială care rivalizează cu Space X.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO