Jeremy Renner, actorul pentru care milioane de fani Avengers umplu sălile de cinema. De la copilăria într-o familie dezbinată, dar extrem de iubitoare, la sărăcia de la începutul carierei și până la scandalul cu fosta soție ce face deliciul paparazzilor - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Jeremy Renner este un actor american talentat, care a devenit celebru după rolul lui William James din „The Hurt Locker”. Și-a pecetluit statutul de vedetă după „The Bourne Legacy” și „The Town”, precum și după ce a jucat personajul Hawkeye într-o serie de filme bazate pe benzile desenate Marvel. Actorul a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar.

Jeremy Renner

Copilăria lui Jeremy Renner

Viitorul actor a crescut în Modesto, SUA, într-o familie numeroasă. Jeremy a fost cel mai mare dintre cei șase copii ai părinților lui. Tatăl său (Lee Renner) era german, iar mama lui (Valerie Cearley) era irlandeză. S-au căsătorit în adolescență, dar, deși cuplul a avut mulți copii, nu au reușit să-și salveze căsnicia. Părinții lui Jeremy au divorțat când el era în școala primară. Jeremy a schimbat adesea școala, dar asta nu l-a împiedicat să fie un copil fericit. Mai târziu, actorul a spus: „S-ar putea să nu fi fost multă stabilitate, dar a fost multă dragoste în casa noastră”.

Renner a absolvit liceul Fred C. Beyer, iar apoi Modesto Junior College. A ales-o pe cea din urmă pentru că avea cursuri de teatru. Teatrul și cinematografia au fost adevăratele lui pasiuni, deoarece i-au oferit ocazia de a se exprima. La facultate, Jeremy a învățat elementele de bază ale actoriei și și-a făcut debutul pe scenă. Acolo a studiat și David Boreanaz, cel mai bun prieten al lui Renner și el viitor actor.

Jeremy Renner
Jeremy Renner și fiica lui

Debutul în cinematografie

După ce a absolvit facultatea, Jeremy s-a mutat la Los Angeles, unde a încercat să intre în lumea cinematografiei. Primul rol în film al actorului a venit în 1995 (comedia „National Lampoon’s Senior Trip”). Multă vreme, singurele roluri ale lui Renner au fost unele de anti-eroi: ucigași în serie, vampiri sau alcoolici. Aceste roluri episodice secundare nu puteau oferi un venit constant și mulțumitor actorului. Tânărul a fost nevoit să-și caute locuri de muncă cu jumătate de normă.

Pentru a-și plăti facturile, Renner a început o afacere de întreținere a casei, alături de prietenul său, Kristoffer Winters; a făcut reclamă, de asemenea, și pentru o rețea de panificație. Multă vreme, Jeremy a fost destul de sărac, cu doar 10 dolari pe lună pentru mâncare, așteptând șansa de aur. Punctul de cotitură a venit la începutul anilor 2000. Renner a reușit să joace câteva roluri semnificative și a atras atenția criticilor. Unul dintre roluri a fost thrillerul de acțiune „S.W.A.T”, unde l-a jucat pe Brian Gamble, partenerul unui ofițer al forțelor speciale. Curând după aceea, Jeremy a primit rolul criminalului Jeffrey Dahmer în thrillerul „Dahmer” (2002). Actorul a primit Premiul Independent Spirit pentru prestația sa genială din film.

În 2005, Renner a fost recompensat pentru rolul principal din drama „Neo Ned”. Filmul spune povestea unui tânăr care a fost abandonat de tatăl său și, în cele din urmă, s-a implicat în Frăția Ariană.

Jeremy Renner

Jeremy Renner pe culmile succesului

Succesul i-a venit lui Renner cu „The Hurt Locker” (2008), un film spectaculos despre războiul din Irak. I s-a dat rolul unui deminator experimentat, sergentul William James. Acest film, regizat de Kathryn Bigelow, a primit șase nominalizări la premiile Oscar, ceea ce i-a adus lui Renner prima nominalizare pentru cel mai bun actor.

În cele din urmă, Jeremy Renner a cunoscut un adevărat succes: „Când a apărut „The Hurt Locker”, totul s-a schimbat radical. Aceasta a fost o adevărată oportunitate de a arăta ce pot face. Aşteptam de foarte multă vreme un asemenea rol». A doua nominalizare a lui Jeremy la Oscar a venit pentru rolul lui James Coughlin din filmul captivant „The Town” (2010). Ben Affleck a regizat filmul, combinând regia cu interpretarea unuia dintre rolurile principale. Actrițele strălucitoare Rebecca Hall și Blake Lively au adus și mai mult farmec filmului. Jeremy înfățișează un criminal care tocmai a ieșit din închisoare, dar nu-i pasă absolut deloc de viitorul său: jocuri de noroc, băutură și afaceri murdare – da, încă o dată joacă rolul unui ticălos cu un temperament violent.

Actorul a apărut și în spin-off-ul francizei Bourne („The Bourne Legacy”, 2012). Filmul elaborează povestea unei „arme perfecte”; cu toate acestea, Jeremy joacă acum rolul principal în locul lui Matt Damon. Mai mult decât atât, actorul a făcut el însuși majoritatea cascadoriilor și se supăra foarte tare când regizorii insistau să folosească un cascador. Jeremy a petrecut mult timp pregătindu-se pentru acest rol: s-a antrenat în arte marțiale și a muncit din greu în sală.

Renner a jucat în filmul genial al lui David Russell „American Hustle” (2013). Bradley Cooper, Amy Adams și Jennifer Lawrence sunt celelalte vedete ale filmului. Acțiunea i-a adus acestei drame criminale o serie de premii, precum și 10 nominalizări la premiile Oscar.

Jeremy Renner

Jeremy Renner și „The Avengers”

În 2012 a apărut primul film din seria „The Avengers”. Folosind mult umor și acțiune, filmul povestește publicului despre o echipă de supereroi, care se unesc pentru a proteja Pământul. Jeremy Renner joacă rolul lui Clint Barton, alias Hawkeye. Superputerea lui este acuratețea extremă a ochilor, pe care a primit-o în copilărie, făcând parte dintr-un circ ambulant. Scarlett Johansson, Samuel L.Jackson și mulți alți actori carismatici au luat parte la crearea acestui blockbuster.

În 2015 a apărut continuarea filmului: „Avengers: Age of Ultron”. Filmul a încasat aproximativ 1,4 miliarde de dolari, ceea ce l-a făcut al patrulea film cu cele mai mari încasări ale anului. În timp ce primul film ne vorbește despre Răzbunătorii care au salvat planeta de zeul trădător Loki (Loki și fratele său Thor sunt interpretați de Tom Hiddleston și Chris Hemsworth), cel de-al doilea film îi arată pe Răzbunători în fața superinteligenței cibernetice. Distribuției principale i se alătură Paul Bettany în rolul Vision, Elizabeth Olsen în rolul Wanda Maximoff și Aaron Taylor-Johnson în rolul Quicksilver.

În 2016 a apărut următoarea continuare: („Captain America: Civil War”). De data aceasta, Răzbunătorii s-au împărțit în două tabere, conduse de Iron Man (Robert Downey Jr.) și Captain America (Chris Evans). Conflictul provine dintr-un dezacord între Răzbunători și guvern care le comandă tuturor supereroilor să respecte înregistrarea obligatorie și să se supună tuturor instrucțiunilor guvernului. În 2016, a apărut thrillerul științifico-fantastic, câștigător de Oscar, „Arrival”, cu Amy Adams în rol principal, precum și drama „Wind River”, în care fermecătoarea Elizabeth Olsen a fost partenerul lui Jeremy.

Mai mult, și-a păstrat rolul lui William Brandt din „Mission Impossible” în 2015 („Mission Impossible: Rogue Nation”).

Viața personală a lui Jeremy Renner

Actorul nu își face reclamă relațiilor cu femeile. El subliniază faptul că relațiile nu sunt o prioritate în viața lui. Cu toate acestea, nu duce lipsă de fane. Una dintre ele chiar l-a mușcat pe Jeremy ca să-l facă să-i acorde atenție.

Jeremy afirmă că munca este prioritatea lui principală. Cea mai lungă aventură a lui a durat peste cinci ani și jumătate. Jeremy avea 20 de ani la acea vreme și nici măcar nu se gândea la căsătorie, fiind un tânăr sărac, fără mijloace de întreținere. După ce a câștigat popularitate, Renner a fost etichetat ca un sfâșietor, dar relația sa cu modelul Sonni Pacheco a devenit ceva mai mare decât o simplă aventură. În martie 2013, Sonni a născut o fetiță, Ava Berlin. Mai târziu, Jeremy a recunoscut că s-au căsătorit în secret. Cu toate acestea, căsătoria lor nu a durat, iar cuplul s-a despărțit în decembrie 2014. Paparazzi persistenți au încercat să afle motivul divorțului lor, dar nu au primit nicio admitere deschisă de la fostul cuplu stelar.

Jeremy Renner
Jeremy Renner și fosta sa soție

După divorț, actorul și-a pus treptat viața personală cât mai departe de ochii lumii. În vara anului 2016, actorul a fost văzut la celebra stațiune italiană Taormina, însoțit de o doamnă spectaculoasă. Cuplul a înotat împreună, s-a îmbrățișat și s-a sărutat cu pasiune în public, fără rezerve.

Între timp, fosta soție a actorului l-a acuzat că nu și-a respectat responsabilitățile paterne. Potrivit acesteia, Renner a refuzat să plătească o parte din taxele de grădiniță ale fiicei sale. De asemenea, Jeremy nu a plătit pensia alimentară obișnuită, așa că Sonni a apelat la instanță pentru a obține suma necesară. Actorul a avut însă propriile argumente cu privire la situație: „Nu știu sigur de ce tot vii după mai mulți bani aici, Sonni. Nu am bani să-ți dau. Îmi pare rău că nu îți poți da seama cum să ai grijă de Ava cu peste 300 de mii de dolari».

Jeremy Renner

În ceea ce privește hobby-urile și interesele sale, lui Jeremy Renner îi place să cânte la chitară, să meargă pe bicicletă și să se joace cu câinele său.

Jeremy este foarte orientat spre scopul final; el încearcă mereu să se țină de plan. Odată, actorul a recunoscut că a scris rapoarte anuale despre cum își petrecea timpul (muncă, prieteni, baruri). Apoi a evaluat rezultatele pentru a vedea ce trebuia îmbunătățit și ce trebuia eliminat din viața lui.

Foto: Pinterest.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO