fbpx

Căutare

Share this article

Celebrul creator de pantofi de lux, Jimmy Choo a anunţat că îşi scoate compania la vânzare pentru a creşte câştigurile acţionarilor firmei, anunţă lepoint.fr, citat de news.ro.

Compania lui Jimmy Choo a fost listată la bursa din Londra în urmă cu doi ani.

Consiliul de administraţie al companiei Jimmy Choo a anunţat că a decis o trecere în revistă strategică a opţiunilor deschise pentru a maximiza valoarea pentru acţionari şi că a început să caute oferte pentru preluarea întreprinderii”, au precizat reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Compania Jimmy Choo este deţinută cu un pachet majoritar de acţiuni de societatea de investiţii JAB Luxury care a declarat într-un comunicat separat că va susţine aceastrpă iniţiativă de punere în vânzare deşi nu crede în finalitatea ei.

Înfiinţată în urmă cu 20 de ani de designerul de origine malaysiană Jimmy Choo şi o editoare de la revista de modă Vogue, care îşi deschisese un prim magazin la Londra, compania Jimmy Choo comercializează pantofi de lux şi a colaborat de-a lungul anilor cu personalităţi precum Michelle Obama, Kate Middleton, Nicole Kidman şi Lady Gaga.

Compania Jimmy Choo are peste 150 de magazine în toată lumea şi deţine reprezentanţe în cele mai prestigioase lanţuri de magazine de pe planetă, iar în anul 2016 a realizat o cifră de afaceri de 364 de milioane de lire sterline, cu un profit de aproximativ 18 milioane de euro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO