Căutare

Share this article

Pasionaţii de motociclism îngrijoraţi de impactul pe care îl are pasiunea lor asupra mediului au un nou model pe 2 roţi ecologic la care să viseze: Johammer J1. Este o motocicletă electrică cu un design ce pare desprins din filmele SF, deja apărută pe piaţă şi poate fi comandată aici http://www.johammer.com/en/electric-motorcycle/.

„Motocicleta Johammer nu numai că arată diferit, ci a şi fost şi gândită diferit de alte motociclete”, spune Johann Hammerschmid, CEO  al producătorului austriac Johammer. „Toate beneficiile pe care le au consumatorii pe şosea la bordul motocicletei noastre sunt rezultatul conceptului nostru inovator”, spune austriacul.

Cadrul de aluminiu al lui J1 este îmbrăcat într-un „corp” din polipropilenă ce poate fi argintiu, alb, albastru pastel, galben pai sau verde deschis. Frumuseţea pe două roţi, deşi electrică, este foarte rapidă, fiind limitată electronic la 120 de kilometri la oră şi foloseşte un sistem de frânare ce reutilizează din energia pierdută atunci când se încetineşte.

Producătorul a gândit două modele, ce se disting prin greutate: unul de 159 de kilograme şi celălalt de 178 de kilograme. Modelul mai uşor are o baterie ce se încarcă complet în 2 ore şi 20 de minute, iar cel mai greu în 3 ore şi jumătate. Johammer îşi produce propriile baterii pe bază de celul de litiu-ion şi a dezvoltat propriul sistem de management de baterii.  O baterie are un ciclu de viaţă de 200.000 de kilometri sau patru ani. La sfârşitul acestui ciclu pot fi folosite ca „rezervoare” pentru stocarea energiei solare în alte proiecte pentru înca 20 de ani, ca apoi să fie complet reciclate.

Motocicleta nu are un bord propriu-zis, ci foloseşte pe post de oglinzi două ecrane cu rezoluţie mare care oferă informaţiile necesare precum viteza sau distanţa, ceea ce îl ajută pe utilizator să fie mai atent la drum. Ambele modele au centrul de greutate foarte jos, ceea ce oferă şi mai multă siguranţă în mers.

Un plus dat de motorul electric este silenţiozitatea. Motocicleta nu va deranja nici prin zgomot, nici prin emisii culmile bucolice ale ţării „mame” – Austria sau alte vecinătăţi ales de cei care îţi doresc excursii pe două roţi în armonie cu natura. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO