fbpx

Căutare

Share this article

Şase case de tip familial care vor fi deschise de Fundaţia Hope and Homes for Children în acest an, în judeţele Iaşi şi Bistriţa Năsăud, vor fi dotate cu mobilier şi accesorii furnizate de retailerul danez JYSK. Fundaţia Hope and Homes for Chlldren şi compania JYSK au semnat un contract de parteneriat pe o perioadă de trei ani, cu valoarea totală de 1 milion de lei. În baza acestuia, JYSK va dota cu mobilier şi accesorii casele de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide în următorii trei ani.

Trei dintre casele de tip familial pe care le va deschide Hope and Homes for Children se află în judeţul Iaşi, iar trei în judeţul Bistriţa Năsăud. Până la finalul acestui an, 72 de copii şi tineri se vor muta în noile lor case, amenajate cu sprijinul JYSK. Beneficiarii sunt copii şi tineri tipici, dar şi cu nevoi speciale, cu vârste cuprinse între 3-26 de ani. În total, pe durata întregii perioade de funcţionare a celor şase case de tip familial, aproximativ 350 de copii vor beneficia de serviciile Fundaţiei. În următorii ani de parteneriat, sprijinul grupului JYSK va fi direcţionat către alte case de tip familial ce urmează a fi inaugurate de Fundaţie, precum şi către beneficiarii programului de prevenire a separării copilului de familie.

„Prin încheierea acestui acord, JYSK devine unul dintre partenerii strategici ai fundaţiei Hope and Homes for Children şi una dintre companiile care pun umărul la îmbunătăţirea vieţii celor mai vulnerabili dintre copiii României. Cu ajutorul lor, copiii care vor părăsi instituţiile vor avea acces la condiţii decente de viaţă, într-un mediu cât mai apropiat de cel familial. Le mulţumesc oamenilor minunaţi de la JYSK şi mă bucur să îi primim în marea familie Hope and Homes for Children”, a spus Dragoş Bucurenci, director de dezvoltare al Fundaţiei Hope and Homes for Children, cu ocazia semnării contractului de parteneriat.

“Ne bucurăm că, odată cu demararea acestui parteneriat, vom putea îmbunătăţi viaţa copiilor care au mare nevoie de un mediu liniştit, stabil, plăcut şi confortabil. Alături de Hope and Homes for Children vom ajuta la transformarea locului în care aceşti copii trăiesc zi de zi într-un spaţiu în care să se simtă acasă. Este ceea ce ştim noi să facem, prin intermediul produselor noastre, reprezentate de mobilier şi accesorii pentru casă. Credem că, pentru a creşte şi a se dezvolta, pentru a avea o şansă la o viaţă decentă, copiii trebuie mai întâi să aibă un loc în care să ştie că sunt în siguranţă şi pe care să îl poată numi acasă”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România.

Fundaţia Hope and Homes for Children este prezentă în România din 1998, perioadă în care a contribuit la închiderea a 53 de instituţii de tip vechi. Prin programele organizaţiei, aproape 5.000 de copii au fost scoşi din instituţiile de tip vechi şi mutaţi în cele 99 de case de tip familial deschise de Hope and Homes for Children cu sprijinul partenerilor săi.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO