Kanin Winter Cabin, o experienţă ce nu trebuie ratată în această viaţă - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Dacă îţi place muntele şi îţi plac drumeţiile, trebuie să vizitezi măcar o dată în viaţă Kanin Winter Cabin, un loc aşezat pe creasta Mount Kanin, un vârf de munte de la graniţa dintre Slovenia şi Italia ce oferă o panoramă de 360 de grade asupra muntelui Triglav, a Mării Adriatice şi asupra Soca Valley. În acest loc se poate ajunge doar cu elicopterul dacă nu eşti obişnuit cu căţărările montane.

Kanin Winter Cabin a fost proiectată de către o firmă de arhitectură din Ljubljana, Ofis Arhitekti şi a fost construită aproape în întregime din aluminiu şi lemn. Interiorul poate fi folosit ca loc de cazare pentru maxim 9 alpinişti.

Reprezentantul Ofis Arhitekti a spus că a construi şi a transporta materialele la o altitudine de 2587 de metri a reprezentat o sarcină extrem de dificilă. Cabina a fost prefabricată în altă parte, iar apoi a fost transportată cu un elicopter al Forţelor Armate Slovene. Numai că, din cauza vremii foarte neprietenoase, a fost nevoie de 3 încercări înainte de a aşeza construcţia în vârful muntelui şi a fost nevoie de ajutorul militarilor.

Sursă foto: Hepta

În interiorul cabinei sunt amenajate 3 spaţii în care oaspeţii se pot bucura de o mini vacanţă incredibilă.

Cabina a fost construită în întregime din bani şi materiale donate, iar asamblarea, transportul şi fabricarea au fost realizate de către voluntari.

Zona în care a fost amplasată este spectaculoasă în primul rând datorită panoramei şi în al doilea rând deoarece are o însemnătate istorică, aici fiind unul dintre câmpurile de luptă în Primul Război Mondial.

Compania se aşteaptă că Kanin Winter Cabin va fi locul perfect de destinaţie pentru alpinişti, căţărători, speologi, iubitori de natură şi cupluri romantice. Condiţiile meteo sunt foarte aspre în această zonă, mai ales în timpul iernii. Zăpada durează mai mult de şase luni şi uneori stratul de zăpadă depăşeşte 10 metri înălţime. Zona este plină de peşteri şi de zone abisale şi uneori apar frecvent cutremurele de pământ.

Cu toate acestea, doar o noapte petrecută aici poate fi o experienţă de viaţă pentru cei care iubesc să trăiască la înălţime.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO