Karina Staron: „Prefer să petrec timp în natură, să am marea aproape” - LIFE.ro
Mergi la conținut

Karina Staron, director Emporio Armani Bucureşti, descoperă locurile în care ajunge în vacanţă prin „explorare”, fie că vorbim despre zona veche a oraşului, despre gastronomia locală sau despre vinurile din zonă. Are o listă lungă de destinaţii „must see”, la care se adaugă, an de an, mereu altele.

Unde v-aţi petrecut vacanţa de vară?

Am fost în Italia, Liguria – Cinque Terre. Am vizitat toate cele 5 sate ale rezervaţiei, cât şi ceva din vecinătăţi. Iniţial am zburat până în Pisa, de unde am închiriat o maşină şi ne-am dus până în Vernazza de unde am făcut călătorii zilnice. Italia este favorita mea, iar Liguria şi Cinque Terre m-au surprins extrem de plăcut. Fiecare sat are farmecul lui, peisajele sunt spectacol prin vecinătatea mare/munte. Fiind lipsite de trafic, aceste sate au un farmec aparte, dimensiunea lor face ca oamenii să se ştie foarte bine între ei. Sunt oameni simpli, care se hrănesc în mare parte cu ceea ce îşi cresc în grădini sau cu ce pescuiesc. Am mers şi până în apropiere de San Remo, într-un loc foarte pitoresc: Bussana Vecchia. Acest sat a fost distrus de un cutremur în 1887 şi repopulat de o comunitate de artişti prin 1960.

Care este cea mai importantă/haioasă/ tulburătoare descoperire făcută într-o vacanţă?

Tulburătoare a fost vizita din Stone Town, oraşul vechi din Zanzibar, Tanzania, foarte cunoscut pentru comerţul cu sclavi în secolul 19. Să vizitezi locurile în care erau ţinuţi sclavii şi să îţi dai seama de modul în care trăiau sau erau ţinuţi pentru a fi vânduţi…

Haioasă mi s-a părut întâlnirea cu Bussana Vecchia. În acest sat trăiesc foarte mulţi oameni fără o preocupare concretă, fără a plăti taxe… Cel mult au o preocupare artistică, ceea ce pentru zilele noastre pare ciudat. S-au instalat în vechile ruine ale satului şi trăiesc din donaţii ale turiştilor.

Ce vă place să faceţi imediat ce aţi ajuns într-un oraş nou?

Cred că sunt curioasă să văd zona veche a oraşului sau lucruri/locuri specifice, să degust local foods şi vinurile zonei.

Cum arată vacanţa ideală? Care este ingredientul ei secret?

Din cauza unui ritm de viaţă destul de alert cu un program încărcat, prefer vacanţe cu opţiunea de a petrece timp în natură, cu marea aproape. Când îmi doresc doar să vizitez un loc anume optez pentru un city-break.

Bussana Vecchia,câteva imagini din sat. Foto: arhiva personală

Care este cea mai frumoasă destinaţie de vacanţă în care aţi fost?

Foarte greu de spus… din Italia cred că Taormina, dar mi-e greu să aleg între locaţiile mai exotice în care am fost Rio-Carnaval, Filipine, Zanzibar…

Care este destinaţia în care doriţi să ajungeţi şi în care nu aţi fost până acum?

E o listă foarte lungă la care adaug constant: China, Japonia, Ţările Nordice… Dar, în realitate, când aleg o vacanţă sunt cumva influenţată şi de alţi factori mai pragmatici 🙂 Următoarea destinaţie cred însă că va fi Vietnam cu scurte vizite în Cambodgia.

Care este obiectul care nu lipseşte din bagajul dvs. în orice vacanţă de vară?

Crema de plajă Piz Buin fără de care sunt în pericol 🙂

Care este rutina dvs. de makeup în concediu?

În general port un makeup foarte lejer şi natural, iar în vacanţă sunt atentă la hidratare. Poate un blush de la MAC şi un iluminator.

Ce fel de suveniruri aduceţi din vacanţe?

Obişnuiam să adun foarte multe obiecte, decoraţiuni/magneţi/bijuterii. În ultima perioadă nu mai iau decât local spice-ur, pentru că sunt amatoare de gătit, şi ceva pentru garderoba mea care să îmi amintească de acel loc.

Ce carte luaţi cu dvs. în vacanţă?

În ultima vreme am citit cărţi de dezvoltare personală şi câteva biografii.

Ce faceţi atunci când vreţi să vă relaxaţi şi nu puteţi pleca în vacanţă?

Daca lipsa de timp e mare-mare ies la o piscină în Bucureşti, dacă pot fugi în weekend aleg Delta Dunării.

Ce hobby-uri aveţi şi cât timp le dedicaţi?

Întrucât iubesc mâncarea şi vinurile bune trebuie să am grijă de siluetă 🙂 Merg la gym destul de des (măcar de 4 ori/săptămână), la yoga o dată sau de 2 ori, ocazional desenez sau fac mici obiecte artizanale, dar asta o dată pe luna, probabil. 

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora